Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ANTAKYA'DAN BOSTON'A ÖZEL KONSER Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/31475/antakyadan-bostona-ozel-konser

 

ANTAKYA'DAN BOSTON'A ÖZEL KONSER
ANTAKYA'DAN BOSTON'A ÖZEL KONSER
Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması “Antakya Medeniyetler Korosu” Konseri ile Başladı .Antakya’nın çok kültürlü kadim geleneğini Türkçe, Arapça, Ermenice ve Ibranice şarkı ve ilahilerle A.B.D.’ye taşıdı.
4 Kasım 2017, 20:23
 
Antakya Medeniyetler Korosu’nun Boston’daki Konseri Dinleyicileri Büyüledi.
 
22. Boston Türk Festivali kapsamında düzenlenen Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın Boston Güzel Sanatlar Müzesi’ndeki açılış gecesinde özel bir konser veren Antakya Medeniyetler Korosu, Antakya’nın çok kültürlü kadim geleneğini Türkçe, Arapça, Ermenice ve Ibranice şarkı ve ilahilerle A.B.D.’ye taşıdı.
 
image
 
Antakya Medeniyetler Korosu’nun kurucusu, başkanı ve koro şefi Yılmaz Özfırat, koro üyelerinin birçok farklı meslek grubundan, etnik ve dini gruplardan oluştuğunu ve koronun ABD, Birleşmiş Milletler ve Avrupa'nın birçok ülkesinde 400'ün üzerinde konser verdiğini söyledi. Yılmaz Özfırat,  Koro’nun A.B.D turuna Boston’da başladıktan sonra New York ve Washington D.C.’de de konserler vereceğini belirtti. Antakya Medeniyetler Korosu konser sonunda dinleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Koro üyeleri de konser sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdigi defneli sabun ve Turk kahvesini dinleyicilere dağıttılar.
 
Yarışmanın açılış filmi olan The Turkish Way, “Restaurant” dergisinin “Dünyanın En İyi Restoranı” ödülüne layık gördüğü El Celler de Can Roca’nın sahipleri Roca kardeşlerin Türkiye’deki beş haftalık gastronomi turlarını anlatıyor. 
 
image
 
Antalya Film Festivali’nde de gösterilen ve Variety sinema dergisinde övgüyle bahsedilen film, İspanyol ve Türk mutfakları gibi geleneksel mutfakların modernleşmesinde yerelliğin ve geleneklerin önemini vurguluyor. Yarışmannın acılış gecesinde A.B.D.’nin en iyi şefleri arasında yer alan Ana Sortun da  filmin gösteriminden önce  Türk mutfak kültürü üzerine bir konuşma yaptı. Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde film ve konserin ardından bir de resepsiyon düzenlendi.
 
Kuzey Amerika’nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması olan 12.  Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın finalist filmleri 2 – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesi’nde gösteriliyor. Yarışma 1964 yılından beri Boston’da faaliyet gösteren New England Türk Amerikan Kültür Derneği (TACS-NE)  tarafından düzenleniyor.
 
image
 
Bu yıl 400’e yakın başvuru yapılan ödüllü yarışmada finalist olarak belirlenen toplam 41 belgesel ve kısa film gösteriliyor. Jürinin yanı sıra izleyiciler de yarışma boyunca en iyi kısa film ve en iyi belgesel "seyirci ödülleri" belirlemek  için oy kullanabiliyor.
 
Şeffaf Gazete.com