Güzel ülkemiz için yazıyoruz - SUÇ VE CEZA FİLM ÖDÜLLERİ DAĞITILDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/31572/suc-ve-ceza-film-odulleri-dagitildi

 

SUÇ VE CEZA FİLM ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
SUÇ VE CEZA FİLM ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen "7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu. Ödül töreninde Hırvatistan eski Cumhurbaşkanı Ivo Josipovic’de hazır bulundu.
14 Kasım 2017, 23:22
 
7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen "7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu.
 
Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda düzenlenen ve kısa tanıtım filmiyle başlayan törene, sinema ve akademi camiasından birçok isim katıldı. Ödül töreninde Hırvatistan eski Cumhurbaşkanı Ivo Josipovic de hazır bulundu.
 
Herkes İçin Adalet
Festivalin direktörü Prof. Dr. Bengi Semerci, törende yaptığı konuşmada, bu yıl "Herkes İçin Adalet" temasıyla gerçekleştirilen festivalde, dolu dolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıktıklarını söyledi.
 
Umudu merkeze alarak hareket ettiklerini aktaran Semerci, "Bu festivalle hem yüreklerimizi hem zihinlerimizi tazeledik. Akademi ve sinema dünyasında yeni adalet dostları edindik ve bu umutla devam etmeye çalışıyoruz." dedi.
 
image
 
Semerci, festivali başlatmaya karar verdiklerinde, toplum için önemli olan sorunlara eğilmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Bu sorunların çoğunun adaletle ilişkili olduğunu biliyoruz. Daha toplumsal alanlara ulaşmaya, insanları sanatla birleştirmeye, bilimsel tartışmaların dışında kaynaştırmaya ve daha çok insana katılmaya karar verdiğimizde, adalet kavramını tanımlamanın da herkesi mutlu edebilecek adalet sistemini kurmanın da zor olduğunu biliyorduk ama festival yapmaya başlayınca gördük ki festival yapmak daha zormuş."
 
En iyi uzun metraj "Erkekler Ağlamaz"
Gecede, Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması "En İyi Film Ödülü"nü, "Erkekler Ağlamaz" filmiyle Alen Drljevic aldı. Yönetmene 10 bin avro değerindeki ödülünü TRT adına TV Dairesi Başkan Yardımcısı Cemil Yavuz verdi.
 
Kısa bir konuşma yapan Yavuz, TRT olarak ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül verdiklerini vurgulayarak, "Benim için en anlamlı ödül bu oldu. Seçtiği içerik bakımından ve bir üniversitenin bütün zorlukları aşarak ve savaşarak başardığı bir festival olması bakımından dolayı çok önemli bir ödül." ifadelerini kullandı.image
 
Jüri özel ödülü "Sofya Taksi"
Uzun metraj dalında "Jüri Özel Ödülü"ne layık görülen yönetmen ise "Sofya Taksi" filmiyle Stephan Komandarev oldu.
 
Uluslararası Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması "En İyi Film" ödülünü ve 2 bin 500 avroluk para ödülünü de "İki Parça" filmiyle Murat Uğurlu kazandı.
 
Gecede, kısa film dalında "Jüri Özel Ödülü" ise "Cumartesi Düşü" filminin yönetmeni Alper Kızılboğa'ya verildi.
 
Her yıl seyirciler tarafından oylama sistemiyle verilen "Habertürk Seyirci Ödülü"nü "Hemşire" filmiyle Dilek Çolak alırken, yapılan bir çekilişle, oy kullanan iki seyirciye 2018'de düzenlenecek festivalin filmlerini ücretsiz seyretme hakkı verildi.
 
"7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali", bir hafta boyunca hem akademik toplantılarda hem de salonlarda sinemaseverleri ağırladı. Alanında uzman isimlerin panellerde konuştuğu festivalde, adalet, terör ve darbeler masaya yatırıldı.
 
Bu sene ilk olarak düzenlenen "CapTalks" adlı panellerin bütün haftaya yayıldığı festivalde, 30 uzun metraj, 10 kısa metraj ve 1 belgesel film gösterimi Atlas Sineması ve Nişantaşı City's Sineması'nda gerçekleştirildi.
 
Bu sene dördü Türkiye yapımı olan 10 film uzun metraj kategorisinde yarışırken, kategori jürisinde ise Feride Çiçekoğlu, Selman Dursun, Demet Evgar, Tarık Tufan ve Barry Ward yer aldı.
 
Ödül töreninde, en iyi kısa metraj film seçilen "İki Parça" ve en iyi uzun metraj film seçilen "Erkekler Ağlamaz"ın da gösterimi yapıldı.