Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜK ÜSTADA SON VEDA
BÜYÜK ÜSTADA SON  VEDA
Geride bıraktığımız cuma günü İstanbul'daki evinde 93 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Münir Özkul için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde bir tören düzenlendi. Özkul'un tabutu törenin ardından cenaze namazının kılınması için Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Burada kılınan namazın ardından Münir Özkul'un tabutu, yüzlerce seveninin omuzlarında Bakırköy'deki aile mezarlığında defin edildi.
7 Ocak 2018, 22:12
Hababam Sınıfı ve Neşeli Günler gibi milyonların büyük bir keyifle izlediği ve akıllara kazınan filmlerde boy gösteren Türk sinema ve tiyatrosunun efsane ismi Münir Özkul son yolculuğuna uğurlanmadan önce bir kez kez daha sahneye çıktı. Kendisini keşfeden ve sahneye çıkartan Muhsin Ertuğrul’un adını taşıyan sahnede sevenleriyle buluştu Münir Özkul… Usta tiyatrocuya yapılan bu törenin ardından naaşı Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Bakırköy’deki aile kabristanlığına defnedilecek olan Özkul’un Teşvikiye Camii’ndeki cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.
 
image
 
Burada kılınan namazın ardından Münir Özkul’un tabutu Bakırköy’deki aile mezarlığına defnedilmek üzere cenaze aracına taşındı. Büyük bir kalabalık eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan usta tiyatrocunun ardından severek izlediğimiz filmlerdeki replikleri akıllarda kaldı.
 
TEŞVİKİYE CAMİİ’NE ÜNLÜ İSİMLER GELDİ
 
Teşvikiye’de kılınan cenaze namazının ardından Münir Özkul son istirahatgahı olan Bakırköy aile kabristanlığına götürüldü. Camii’de görüntülenen eşi Umman Hanım’ın bitkin ve üzgün hali böyle görüntülendi.
image
ÜNLÜ İSİMLER ÖZKUL’UN ARDINDAN NELER SÖYLEDİ
 
Törene Şener Şen, İlyas Salman, Nuri Alço, Behzat Uygur ve Süha Uygur başta olmak üzere birçok ünlü isim katıldı. 93 yaşında hayatını kaybeden Özkul uzun yıllardır KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele ediyordu. Tören öncesi konuşan Münir Özkul'un eşi Umman Özkul gözyaşlarını tutamadı. Özkul, “Çok üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum ama. Tesellim, çok sıkıntıları vardı, o sıkıntılardan kurtulduğu için” dedi.
 
Münir Özkul'un eski eşi Suna Selen de törene katılarak Umman Özkul'a destek oldu. Suna Selen, “Türk Tiyatrosu için çok önemli bir isimdi. Çok değerli bir sanatçımızdı. Şunu da söyleyeyim böyle bir melekle beraber olduğu için şanslıydı. Aslında Umman Hanım hepimizin şansıydı. Hepimiz biliyoruz ne kadar yaşamını uzattığını, iyi baktığını” ifadelerini kullandı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR