Güzel ülkemiz için yazıyoruz - YOĞURT İMPARATORU HAMDİ ULUKAYA EVLENDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/31931/yogurt-imparatoru-hamdi-ulukaya-evlendi

 

YOĞURT İMPARATORU HAMDİ ULUKAYA EVLENDİ
YOĞURT İMPARATORU HAMDİ ULUKAYA EVLENDİ
Yoğurt markası Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya, New York'ta sade bir törenle Louise Vongerichten ile evlendi. Ulukaya çifti, Amerikan yasalarına göre gerçekleştirilen nikahın ardından Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'na giderek Türk yasalarına göre de evliliklerini resmileştirdiler.
28 Ocak 2018, 17:13
 
ABD’nin dev yoğurt üretici Chobanı’nın Sahibi Türk işadamı Hamdi Ulukaya’nın, dünyaca ünlü aşçı Fransız Jean Georges Vongerichten’in kızı Louise Vongerichten ile evlendiği öğrenildi.
 
ABD’nin önde gelen girişimcilerinden, yoğurt markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya, New York’ta sade bir törenle Louise Vongerichten ile evlendi. Sade bir törenle evlenen çiftin düğünü yaz aylarında Türkiye’de olacak
 
image
 
İkinci kez nikah masasına oturan Ulukaya ve Vongerichten’in nikahlarının New York Türk Konsolosluğu’nda kıyıldı
 
Ulukaya çifti, Amerikan yasalarına göre gerçekleştirilen nikahın ardından Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu’na giderek Türk yasalarına göre de evliliklerini resmileştirdiler. Louise ve Hamdi Ulukaya çiftinin düğünlerinin bu yaz ailelerin ve arkadaşlarının katılımıyla Türkiye’de yapılması planlanıyor.
 
Türk işadamı Ulukaya, 2015 yılında 3 yıl süren zorlu bir davanın ardından ilk eşi Ayşe Giray ile boşanmıştı. Chobanı’nın yüzde 53 hissesine sahip olduğu iddiasıyla dava açan Giray’a dava sonunda gizlilik şartı nedeniyle ne kadar ödeme yapıldığı açıklanmazken, dava sonrasında şirketin önünün açıldığı ve Ulukaya’nın CEO olarak şirkette kalmayı sürdüreceği ifede edilmişti.
 
 ABD’nin dünyaca ünlü aşçıları arasında yer alan Fransız Jean Georges Vongerichten’in kızının da babasının yolundan gittiği öğrenildi.
 
Ulukaya’nın yeni eşi Louise Vongerichten’in 1987 yılnda New York’ta doğduğu ve Fransa’nın güneyi ile bu şehir arasında büyüdüğü bildirildi. 2005 yılında Washington DC’de finans öğrenimi gören Louise Vongerichten’in, babasının yanında birkaç yıl çalıştıktan sonra Fransa’ya dönüp MBA’ini ESSEÇ Business School ın Paris’te tamamladığı ve Dubai ile Hong Kong’ta bir süre yaşamasının ardından New York’a yerleştiği ifade edildi. Chef Club adı altında 2 restaurant sahibi Vongerichten’in yardımseverlik konusunda hassas olduğu ve 2016 yılında ailesiyle birlikte gençlere yemek sektörunde eğitim ve iş imkanı sunan Food Dreams’i kurduğu kaydedildi.
 
Dilek ESKİ BEZİRKAN