Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HALK OZANI AYTEN GÜLÇINAR ÖLDÜRÜLDÜ
HALK OZANI AYTEN GÜLÇINAR ÖLDÜRÜLDÜ
Sivaslı halk ozanı Ayten Gülçınar, Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti, nişanlısı ise yaralandı. Ayten Gülçınar, Behzat Ç. dizisindeki rolüyle hafızalara kazınmıştı.
7 Mart 2018, 19:01
 
Olay, 5 Mart'ta Ankara'nın Etimesgut ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, nişanlısı Halil B. ile ikamet ettiği evden çıkan Gülçınar, burada bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, burada yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları hastaneye kaldırdı. Halk ozanı Gülçınar, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
 
Olaya ilişkin geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, olayın şüphelisi olarak Halil B.'nin oğlu Hüseyin B.'nin ismine ulaştı. Polisin, firari durumdaki şüphelinin yakalanması için çalışmaları devam ediyor.
 
image
 
Gülçınar'ın çocuğu, annesinin ölümü hakkında Facebook adresinden paylaşımda bulundu. Gülçınar'ın fotoğrafının yer aldığı paylaşımda, “Ülkemize sayısız eserler bırakan, katıldığı yarışmalarda sazıyla sözüyle kadın olarak kendini ispatlayan ve bir çok ödüle layık görülen, yurtdışında ülkemizi temsil eden ve ömrü yetseydi Avrupa UNESCO Birliğinde kültür mirasçısı olarak ülkemizi temsil edecek olan, halk ozanı kadın aşık canım annem, aşık Ayten Gülçınar 5 Mart tarihinde Ankara'da yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 6 Mart tarihinde defnedildi. Saldırgan belli fakat firari durumdadır. Daha önce tehditlerine maruz kaldığı kişi ile mahkeme aşamasında devam duruşması ve onca çabaya ve olaya rağmen tutuklanmayan bu şahıs yüzünden, Türkiye çok önemli bir kişiliği kaybetti. Hem adalet için, hem insanlık için hem kadına yönelik bu saldırıya kınamak için paylaşın. Tüm sevenleri, tüm dünya öğrensin” ifadeleri kullanıldı.  İHA

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR