Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ŞİPŞAK AYRILIK Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/32803/sipsak-ayrilik

 

ŞİPŞAK AYRILIK
ŞİPŞAK AYRILIK
Demet Akalın ve Okan Kurt, anlaşmalı olarak 2 dakikada boşandı. Çiftin kızları Hira'nın velayeti anne Demet Akalın'a verildi. Akalın ve Kurt birbirlerinden nafaka ve tazminat talep etmedi. Boşanma davasının bu kadar kısa sürmesi akıllara "2 dakikada boşanmak mümkün mü?" sorusunu getirdi.
11 Eylül 2018, 19:38
 
Demet Akalın-Okan Kurt çiftinin boşanması magazin gündemine bomba gibi düştü. Okan Kurt'un aile şirketi Martaş Lojistik'in borçları nedeniyle dün Beykoz'daki evlerinde haciz işlemi gerçekleştirilen ünlü çift, 6 yıllık evliliklerini 2 dakikada sonlandırdı. Boşanacakları haberi sabah saatlerinde magazin gündemine bomba gibi düşen çiftin avukatları saat 13.30 sıralarında Beykoz Adliyesi'ne gelerek anlaşmalı boşanma davası açtı. Boşanma dilekçesiyle birlikte mahkemeye bir protokol sunuldu. Protokolde çift birbirlerinden nafaka ve tazminat talep etmedi. 4 yaşındaki kızları Hira'nın velayetinin ise anne Demet Akalın'a verildiği kaydedildi.
 
BİRİKEN BORÇLARDAN DOLAYI HACİZ İŞLEMİ BAŞLATILMIŞTI
 
Geçtiğimiz yıllarda Okan Kurt'un işleri bozuldu ve aile şirketleri olan Martaş Lojistik piyasaya yaklaşık 150 milyon TL borçlandı. Borçların ödenmemesi üzerine dün çiftin Beykoz'daki evlerinde haciz işlemi uygulandı. Karar gereği, villada bulunan bir dizi eşya haczedildi. Aralarında televizyon, bilgisayar, klima ve tabloların olduğu eşyalar, kamyona yüklenerek götürüldü.
okankurt
 
Demet Akalın ve Okan Kurt'un boşanmasıyla ilgili magazin çevrelerinde “Hacizden kaçmak için kağıt üzerinde boşandılar” yorumu yapıldı. Bu durum akıllara “2 dakikada boşanmak mümkün mü?” sorusunu getirdi. Av. Dr. Rezan Epözdemir, bu soruyu sözcu için cevapladı.
 
Medeni Hukuk’un 166’ıncı maddesini hatırlatan Epözdemir, tarafların bir yıldan fazla evli kaldıkları için velayet, şahsi münasebet, nafaka, maddi ve manevi tazminat konularında anlaşma sağladıklarında bir protokol hazırlayabileceklerini belirterek, “Bunlarla ilgili konsensüs yapıp anlaştılarsa, bir protokol hazırlayıp imzalayabiliyorlar ve anlaşmalı olarak boşanıyorlar. Daha sonra bu protokol mahkemeye sunuluyor. Mahkeme çiftleri çağırıyor ve her iki tarafın da imzalarının kendilerine ait olup olmadığını soruyor. Taraflar imzaların kendilerine ait olduğunu söylediğinde de mahkeme vakit kaybetmeden çiftleri boşayabiliyor” dedi.
 
image
 
“YARGITAY DA BU KONUYU TARTIŞIYOR”
 
Avukat Murat Emergen de “Muvazaalı (danışıklı) olarak boşanmanın mümkün müdür?” sorusuna şöyle yanıt verdi: Günümüzde taraflar gerçekte boşanmak istemedikleri halde anlaşmalı olarak boşanmaktadır. Toplumsal olarak en yaygın muvazaalı boşanma türü, babasından yetim aylığı almak için tarafların boşanması iken, son günlerde de gündem olduğu üzere tarafların alacaklılardan mal kaçırmak veya eve haciz gelmesini engellemek için yapıldığı malumdur.
 
Özetle borçlular evli ise taraflardan birisi çok ciddi borç yükü altında ise muvaazalı boşanma yoluyla hukuku dolanarak kendilerini korumaya almaya çalışmaktadır. Borçlu olan şahıs aile konutuna haczin gelmesini engellemek için muvaazalı boşanabilir. Zira boşandığında artık resmi eşi ile birlikte yaşamadığı için eşin konutuna hacze gidilemeyecektir.
 
Tabi burada eğer taraflar kağıt üstünde boşanmış olmalarına rağmen birlikte yaşıyorlar ise bu alacaklılardan mal kaçırmak için yapılmış denebilir. Yargıtay da bu konuyu tartışmaktadır. Anlaşmalı boşanma yapılmasının diğer amacı da, malların boşanma protokolü ve boşanma ilamıyla borçlu olmayan eşine devrederek mal kaçırılmasıdır… Böylece borçlu eş mallarını hukuku dolanarak kaçırmış olur.”