Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MEHMET ALİ ERBİL İÇİN ZOR GÜNLER Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/32863/mehmet-ali-erbil-icin-zor-gunler

 

MEHMET ALİ ERBİL İÇİN ZOR GÜNLER
MEHMET ALİ ERBİL İÇİN ZOR GÜNLER
Evinin banyosunda düşen ve kaburgalarını kıran Erbil'in şimdide 16 yıl önce ortaya çıkan "kaçış sendromu" hastalığı nüksetti.
24 Ekim 2018, 15:14
 
Geçtiğimiz günlerde banyoda düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesine alınan ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil ile ilgili son dakika açıklamalar peş peşe geliyor.
 
Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu kritik  
 
Kaburgaları kırılan ve kırılan kaburganın akciğer zarını deldiği belirlenen Mehmet Ali Erbil'in şimdi de 16 yıl önceki hastalığı nüksetti. Abisi ve kızı Sezin Erbil'in açıklamalarından sonra şimdi de doktoru bir açıklama yaparak ünlü şovmen'in durumunun ağır olduğunu ve beklemekten başka bir çarelerinin olmadığı söyledi.
 
Evinde düşen ve kaburgaları kırılan, ardından hastaneye kaldırılan, burada da 16 yıldır tedavi gördüğü kaçış sendromu hastalığı tetiklenen ve yoğun bakımda tedavisi süren Mehmet Ali Erbil’in son durumunu kardeşi Prof. Yeşim Erbil açıkladı. NTV’ye konuşan Erbil, şöyle dedi:
 
‘VÜCUDUN CEVAP VERMESİNİ BEKLİYORUZ’
 
“Kaçış sendromu hastalığı uzun süredir aylık aldığı serumlarla kontrol altındaydı ama böyle bir travma geçirince o hastalık da tetiklendi. Açıkçası hastalığın durması için bütün tedbirler alınıyor ve beklemedeyiz. Vücudun kendini toparlamasını ve cevap vermesini bekliyoruz. Kaçış sendromu çok bilinen, dünyada yaygın görülen bir şey değil. Toplam 30 kişide vardı. Bununla ilgili özel serumlar var. Onlar veriliyor. Durum ciddiyetini koruyor. Ağabeyimde, nedeni bilinmeyen bir şekilde, kan damarlarında ve bütün kılcal damarlarda da plazma kısmı doku içine kaçıyor. Kaçış sendromu bu. Farklı bir hastalık olduğu için 24 saattte de, 48 saatte de yanıt verebilir. Süre uzayabilir de… Zamanı kestiremiyoruz.”