Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KÜÇÜK İSKENDER KANSERE YENİK DÜŞTÜ
KÜÇÜK İSKENDER KANSERE YENİK DÜŞTÜ
Çağdaş şiirimizin en kıymetli isimlerinden Küçük İskender, bir yıldır savaştığı kansere 55 yaşında yenik düştü.Türk edebiyatına çok sayıda şiir hediye eden 55 yaşındaki şair Küçük İskender geride bıraktığımız akşam hayatını kaybetti.
3 Temmuz 2019, 13:23

 

Çağdaş şiirimizin en kıymetli isimlerinden Küçük İskender, bir yıldır savaştığı kansere 55 yaşında yenik düştü.Türkçeyi, fili iğne deliğinden geçirebilecek kadar ustaca kullanan Küçük İskender aramızdan ayrıldı,huzur içinde uyusun.

image

Namı ’küçük’ şiirleri ‘büyük’ şair Küçükİskender bugün aramızdan ayrıldı.

Geçen yıldan beri kanser tedavisi gören şair Küçükİskender hayatını kaybetti Şiirlerinde büyük harf kullanmadığı için “küçük” lakabı alan 55 yaşındaki şair, en son "İkinci Waliz" adlı kitabı çıkarmıştı  

Gerçek adı Derman İskender Överküçük İskender olan küçük İskender yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak 55 yaşında hayatını kaybetmesi çağdaş şiir üstadını severleri yıktı.

Şiirlerinde 'büyük harf kullanmadığı ' için 'küçük' lakabı alan şair, çağdaş şiirin önde gelen isimlerindendi. küçük İskender, Bavul dergisindeki son yazısında "Arşivimdeki, masamdaki, aklımdaki her şeyi toparlamaya, yarım bırakmadan size teslim ederek fişi çekmeyi planlıyorum. Umarım, zamanım yeter. Dostça kalın'' diyerek okurlarına veda etmişti.

image

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Küçük İskender'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dizelerle dile getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Başsağlığı mesajı

 

Uzun bir süredir kanser ile mücadele eden şair #Küçükİskender aramızdan ayrıldı. Özgün tarzıyla şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok türde edebi eserler veren sanatçımıza Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı dilerim.
 
Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebi türde eserler veren Küçük İskender “Ağır Roman” filminde de oyunculuk da yapmıştı. Ünlü şair, 2000 yılında Orhon Murat Arıburnu, 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü, 2014'te Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nü, 2017'de Necatigil Şiir Ödülü'nü almıştı.
 
Küçük İskender, Twitter üzerinden paylaştığı bir mesajda, farklı alanlarda başarılı olmasına rağmen kendini daha çok şiire yakın hissetiğini dile getirmişti. 
 
image

BEN ÖLÜRSEM EĞLENİN

"Benim öldüğümü duydukları gün bir dansa gitsinler isterim. Dansa gidenler de uzun zamandır çok özledikleri sevgililerini arasınlar. Arayanlar da parti versinler, çok eğlensinler yani" "Ben öldüm diye eğlenmesinler, böyle bir adam yaşadı diye eğlensinler"
 
'' Küçük İskender ''
 
Bizde değerli şairimize Allah'tan rahmet yakınlarına metanet ve sabır diliyoruz.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR