Güzel ülkemiz için yazıyoruz - HARBİYE'DE KIBRISLI BURAY RÜZGARI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/34716/harbiyede-kibrisli-buray-ruzgari

 

HARBİYE'DE KIBRISLI BURAY RÜZGARI
HARBİYE'DE KIBRISLI BURAY RÜZGARI
Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde ilk kez sahne alan son yılların pop müzik prensi Buray, İstanbul'lu müzikseverleri büyüledi şarkılarıyla kendine hayran bıraktı.. Konserde Buray’a yaklaşık 5 bin kişi eşlik etti.
5 Ağustos 2019, 21:59
 
 
Türk pop müziğinin son yıllardaki en başarılı isimlerinden Buray, Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde verdiği konserle dinleyicileri büyüledi. 4 Ağustos’ta (dün gece) Poll Production organizasyonu ve Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında sahne alan sanatçı, repertuvarı ve sahne şovlarıyla geceye damgasını vurdu.
 
image
 
Kıbrıslı sanatçı Son albümü Kehanet’in çok sevilen şarkısı Aşk Bitsin ile sahneye çıktı.
 
Buray, Sen Sevda mısın?, Kimsenin Suçu Yok, Mecnun, İstersen, Tac Mahal, Alacalı gibi sevilen şarkılarının yanı sıra Hatıram Olsun, Aşk Layık Olanda Kalmalı, Kimler Geldi Kimler Geçti gibi yeniden yorumlara da yer verdi.
 
Sahnede sürpriz düetler
 
Konserin ilk yarısında Harbiye Açıkhava’nın büyülü sahnesini güçlü sahne performansıyla birleştiren Buray, ikinci yarısında da dinleyiciyi heyecanlandırırken sürpriz düetlerle de etkilemeye devam etti.
 
Haykırasım Var şarkısında Kezzo’yu sahneye davet eden sanatçı, Ben Ölmeden Önce’de de Emrah Karaduman’la birlikte sahnedeydi. Geleneksel ebru sanatını modern resim ile birleştiren dünyaca ünlü ebru sanatçısı Garip Ay’ın Kış Bahçeleri şarkısında Buray’la birlikte sahnede olması da dinleyiciye çok farklı bir deneyim yaşattı.
 
Ünlü görsel tasarım firması Illusionist tarafından hazırlanan dijital tasarımların yanı sıra Try Soldier dans ekibinin performansı da dinleyiciden tam not aldı.
 
image
 
Buray’dan sahneden #dogayadokunma mesajı
 
Her konserinde ağaç bağışı yapan Tema Vakfı gönüllüsü Buray, Harbiye Açıkhava konserinde de ‘doğaya dokunma’ dedi. Gözde Ançel ile tüm şarkılarını doğadan ilham alarak yaptıklarını söyleyen sanatçı, doğaya verilen her zararın içini acıttığını belirtti: “Doğayı sevin. Çünkü doğayı seven insanı da sever, kadını da sever, hayvanları da sever. Şiddet olmaz. Bütün geleceğimiz doğadadır.”
 
Konsere ünlü akını
 
Buray’ın Harbiye konserinde sanatçıyı dostları da yalnız bırakmadı.  Murat Dalkılıç, , Hande Erçel, Raşit Bağzıbağlı, Hatice Gökçe,  gibi isimlerin de izlediği konserde, alkışların ardı arkası kesilmedi.
 
Konserin bitiminde alkışlarla tekrar sahneye dönen Buray, Aşk mı Lazım şarkısını bir kez daha seslendirerek konseri tamamladı.
 
Şeffaf Gazete.com