Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KÜLTÜR SANAT SEZONU BAŞLIYOR Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/35006/kultur-sanat-sezonu-basliyor

 

KÜLTÜR SANAT SEZONU BAŞLIYOR
KÜLTÜR SANAT SEZONU BAŞLIYOR
İBB Kültür Sanat Sezonu, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde özel bir gece ile kapılarını açıyor. Yeni kültür sanat vizyonu ile İstanbul ve Türkiye’nin zenginlikleri, yeniden yorumlanarak hayat bulacak.
3 Ekim 2019, 19:47
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, 2019-2020 kültür sanat sezonunu görkemli bir törenle açacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek açılış sanat, siyaset ve medya dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla 5 Ekim 2019 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Davetlilerin bin 237 kez sahnelenen Lüküs Hayat’tan ve Cemal Reşit Rey’den izler bulacağı etkinlik saat 19:00’da başlayacak.
 
image
 
KÜLTÜR SANAT YENİDEN CANLANACAK
 
İBB, İstanbul’u kültür merkezi haline getirmek ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nu yeniden canlandırmak için Başkan Ekrem İmamoğlu’nun startıyla çalışmalara başlıyor. Yeni bir vizyon temelinde ile kentin kültür ve kültür sanat birikimine değişik soluklar getirecek bu başlangıç yıl boyu pek çok etkinlikle devam edecek.
 
DÜN, BUGÜN VE YARIN BİR ARADA
 
Haliç Kongre Merkezi’ndeki bu başlangıç töreninde Türk Beşleri'nin seçkin üyesi Cemal Reşit Rey’in besteleriyle klasikler arasında yer almasına katkı sunduğu Lüküs Hayat’ın kostüm, aksesuar ve dekorları misafirlere unutulmaz anlar yaşatacak. İBB Kent Orkestrası’nın sahne alacağı açılışta İBB Şehir Tiyatroları da performansıyla geceye güzellik katacak
 
Kültür katmanları üzerinde bulunan İstanbul’un yeni kültür sanat sezonunun açılışı değişen vizyonun izlerini taşıyarak gelecek perspektifi sunacak. Çağdaş dans performansı, caz dinletisi, Büyük Önder ve sanat aşığı Mustafa Kemal Atatürk’ü konu eden sergi ile yapay zekadan faydalanılarak hazırlanmış video gösterimleri kenti bekleyen kültür sanat yaşamına dair ipuçları barındıracak.
 
İBB Şehir Tiyatroları oyuncularından Özgür Kaymak ve Ali Mert Yavuzcan’ın sunuculuğunu üstleneceği açılışta davetliler, tasarımcı Gönül Paksoy’un danışmanlığı ile sanat diline uyarlanmış sürprizlerle karşılaşacak.
 
image
 
 REPERTUVARDA NELER VAR?
 
2019-2020 sezonunda sahnelenmesi planlanan oyunlar şu şekilde açıklandı:
 
Jose Sanchis Sinistera'nın yazdığı 'Ay, Carmela', Aziz Nesin imzalı 'Biraz Gelir Misiniz?', Necati Cumalı'nın 'Mine'si, Tuncer Cücenoğlu'nun kaleme aldığı 'Gece Kulübü', Nezihe Meriç'in yazdığı 'Çın Sabahta', Carlo Goldoni imzalı 'İki Efendi'nin Uşağı', Sebastien Thiery'nin 'Ramses II'si, Friedrich Dürrenmatt'ın 'Bir Ziyaret' adlı oyunu, Turan Oflazoğlu'nun 'Deli İbrahim'i, Erol Günaydın ve Cemal Reşit Rey imzalı 'Yaygara 70' ve Tatar Ramazan bu yıl repertuarda yer buldu. Ayrıca Sevtap Çapan'ın yazdığı 'Peri Kızı Müzikali', Özge Midilli ve Ertan Kılıç'ın yazdığı 'Rüya' ve Şirin İnci'nin 'Yaşayan Sayfalar'ı çocuk oyunu olarak izleyiciyle buluşacak.
 
Şehir Tiyatroları, ekim ayında 2’si yeni, 26 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Ekim ayında sahnelenecek oyunlar ise şöyle:
 
İki Efendinin Uşağı, Ay Carmela, Vahşi Batı, Karıncalar-Bir Savaş Vardı, Amanvermez Avni, Söz Veriyorum, Macbeth, Bizim Aile, Şahane Züğürtler, Saadet Hanım, Tatlı Kaçık, On İki Öfkeli Adam, Kahvede Şenlik Var, Hayal-i Temsil, Uzlaşma, Ocak'ta Bahar, Can Yeleği, Ben Çağırmadım, Hisse-i Şayia, Matruşka, Geç Kalanlar, Komik-i Şehir Naşit Bey, Hastalık Hastası, Nora-Bir Bebek Evi, Felatun Bey Rakım Efendi, Son.