Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İKİ ÜNLÜ USTA İÇİN HAPİS İSTENİYOR !
İKİ ÜNLÜ USTA İÇİN HAPİS İSTENİYOR !
Türkiye'nin en önemli tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçlamasından 4 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
9 Temmuz 2020, 20:58
 
Tiyatro oyuncuları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında bir televizyon kanalında yaptıkları konuşmada, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlandı.
 
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in 21 Aralık 2018 tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı konuşmaların medyada yer aldığı yönünde ihbarda bulunulması üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.
 
İddianamede, Gezen ve Akpınar'ın "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasından 1 yıl 2'şer aydan, 4 yıl 8'er aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. İddianame gönderildiği İstanbul Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. İki oyuncunun yakında hakim karşısına çıkması bekleniyor.
 
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ne demişti?
 
Gazeteci Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası programına konuk olan Metin Akpınar programda, "Polarizasyondan ve kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz, bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak, her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilir" demişti.
 
Programın diğer konuğu Müjdat Gezen ise "Herkesi azarlıyor. Herkese parmak sallıyor. Herkese haddini bil diyor. Bak kardeşim, bak Recep Tayyip Erdoğan sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın haddini bil" ifadesini kullanmıştı.
 
Akpınar ve Gezen hakkında sarf ettikleri bu sözler nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı'nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine" soruşturma başlatılmıştı. Aralık ayında mahkemeye sevk edilen iki sanatçı hakkında konulan adli kontrol şartı daha sonra kaldırılmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR