Güzel ülkemiz için yazıyoruz - OYUNCU BİROL ÜNEL KANSERE YENİLDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/36162/oyuncu-birol-unel-kansere-yenildi

 

OYUNCU BİROL ÜNEL KANSERE YENİLDİ
OYUNCU BİROL ÜNEL KANSERE YENİLDİ
Fatih Akın’ın yönettiği “Duvara Karşı”, “Temmuz’da”, “Transylvania” ve “Aşka Ruhunu Kat” gibi filmlerdeki rolleri ile tanınan, Almanya’da da birçok tiyatro oyununda ve filmde yer alan Birol Ünel, 59 yaşında hayatını kaybetti
4 Eylül 2020, 21:49
 
Türkiye'nin Fatih Akın’ın Duvara Karşı filminden tanıdığı  oyuncu Birol Ünel 59 yaşında hayatını kaybetti.Oyuncu Ünel, bir süredir tedavi gördüğü kansere yenik düştü. 
 
18 Ağustos tarihinde hastaneye yatırılan Ünel'in ölüm haberi Maxim-Gorki Tiyatrosu yönetmenlerinden Shermin Langhoff tarafından duyuruldu.
 
image
 
Fatih Akın'ın yönettiği Duvara Karşı, Temmuz'da ve Aşka Ruhunu Kat gibi filmlerde rol alan Ünel, Almanya'da pek çok TV projesi, tiyatro oyunu ve filmde de yer aldı.
 
Yönetmen Fatih Akın, Ünel hakkında Instagram'da yaptığı paylaşımda, "Huzur içinde uyu arkadaşım. Senin içindeki ışık beni her zaman çok etkilemiştir" ifadelerini kullandı.
 
Uzun yıllardır alkolle mücadele ettiği belirtilen Ünel, doğum günü olan 18 Ağustos'ta durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı.
 
Ünel, Almanya Film Ödüllerinde en iyi film ödülü alan Duvara Karşı'daki performansıyla 2004'te Nuremberg (Türk-Alman) Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.
 
Ünel, pek çok tiyatro oyunu ve onlarca filmle birlite Kobra Takibi, Eşkıya DÜnyaya Hükümdar Olmaz gibi dizilerde de rol aldı.
 
Birol Ünel, ünlü oyuncu Kinski ile üslup benzerliklerinden dolayı Almanya'da kimi sinema çevrelerince "Türk Klaus Kinski" olarak da tanınırdı.
 
image
 
Duvara Karşı filminden rol arkadaşı Meltem Cumbul ise açıklamada, "Çok üzgünüm. Dünya çapında bir oyuncuyla çalışma gururunu bana insanlığıyla yaşattı Birol Ünel. Duvara Karşı, geçirdiğimiz o günlerden güzel ve unutulmayacak bir hatıra. Başımız sağ olsun" diye konuştu.
 
image
 
PARKE DÖŞEMECİLİĞİNDEN SAHNEYE
 
1961 yılındı Silifke'de doğan ve ailesi 1968 yılında Almanya'ya göçen Birol Ünel, Bremen'de büyüdü. Almanya'da gençlik dönemlerinde parke döşemeciliği yapan daha sonra Hannover’e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okuluna kaydolan Ünel'in sinema kariyeri 1987 yılında Yolcu filmiyle başladı.
 
1992 yılında Berlin Tiyatrosunda Caligula rolüyle ilk rolünü aldı. 2000'de Fatih Akın’ın yönettiği Temmuzda filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı. Duvara Karşı ile de ününü perçinledi.