Güzel ülkemiz için yazıyoruz - GÖĞÜS DEKOLTESİ SKANDALI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/sanat-amp-magazin-/36174/gogus-dekoltesi-skandali-

 

GÖĞÜS DEKOLTESİ SKANDALI
GÖĞÜS DEKOLTESİ SKANDALI
Fransa'nın dünyaca ünlü Orsay Müzesi'nde tartışma yaratan bir olay yaşandı. Kıyafetindeki dekolte yüzünden içeri alınmadığını söyleyen Jeanne isimli kadının isyanı sosyal medyada yayılınca, müze yönetimi özür dilemek zorunda kaldı.
11 Eylül 2020, 14:44
 
Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Orsay Müzesi, yaşanan talihsiz bir olayla sosyal medyanın gündemine oturdu. 
 
Fransız edebiyat öğrencisi ve sanatsever Jeanne, Paris'te 26 ° C'ye ulaşan sıcak bir günü  popüler müzeyi ziyaret etmeye  karar verdi. 
 
Jeanne isimli 22 yaşındaki bir kadın, arkadaşıyla birlikte müzeyi gezmek istedi.
Biletlerini alan ve girişe doğru ilerleyen ikiliden Jeanne güvenlik tarafından durduruldu. Jeanne’nin iddiasına göre güvenlik ekibi kıyafetindeki göğüs dekoltesini uygunsuz bularak müzeye girişine izin vermedi.
 
image
 
Ceketini giymesi uyarısı alan Jeanne, bunu uyguladıktan sonra müzeye girebildi.
 
Yaşadıklarını sosyal medyada paylaşan genç kadın, “Girişte durdurulunca herkes bariz bir şekilde göğüslerime bakıyordu. Beni görünüşümle yargılayan insanlarla karşı karşıya kaldım. Bütün yaz giydiğim normal bir elbiseydi. Ben sadece bir beden ya da göğüslerimden ibaret değilim” ifadelerini kullandı.
 
Jeanne’nin paylaşımı kısa sürede hızla yayılırken, müze yönetimi de açıklama yapmak zorunda kaldı. Yaşananlardan yeni haberi aldıklarını belirten müze yetkilileri, genç kadından özür dilediklerini duyurdu.