Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE-UKRAYNA YAPIMI FİLM VİZYONDA
TÜRKİYE-UKRAYNA YAPIMI FİLM VİZYONDA
Osmanlı’nın son kalesi Hacıbey’de kılıçların gölgesinde bir savaş ve aşk hikayesini anlatan başrollerini Deren Talu, Aleksandr Sokolov'un oynadığı Türkiye, Ukrayna, Gürcistan ortak yapımı '' Son Kale Hacıbey '' sinema filmi dikkat çekiyor.
28 Ekim 2020, 10:54
 
 
Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre “Gösterim, İstanbul’dan Antalya’ya ülke çapında 600 sinemada gerçekleşecek.
 
Türkçe versiyonunda sadece Ukraynaca konuşmalar altyazılı  olacak.
 
Odessa Film Stüdyosu yönetim kurulu başkanı ve filmin genel yapımcısı Andrey Osipov‘un belirttiğine göre “Son Kale Hacıbey” filmi, Odessa film stüdyosunu yeni bir yüzyıla açan ilk sinema filmi olması ile dikkat çekiyor.
 
image
 
Osipov “Yurtdışında geniş bir ulusal film gösterimi, sinema tarihimizdeki eşsiz bir olaydır. İlk kez bir Ukrayna filmi Türk gişesinde gösterilecek. Türkiye’de bu kadar çok ekranda birden olması son derece sevindirici. Ukrayna sinemasını, yabancı izleyicilere gururla sunacağız.” dedi.
 
image
 
18. yüzyıl sonlarında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı sırasında geçen filmde, Hacıbey Kalesi’ne yapılan kuşatmaya odaklanılıyor. Filmde, kuşatma sırasında esir alınan Ahmet Paşa ve kız Fatma’nın kurtulmak için verdiği mücadele konu ediliyor.
 
Film, Ukrayna Devlet Film Ajansı’nın desteğiyle Odessa Film Stüdyosu tarafından ortak yapımcılar ile hayata geçirildi.  Gürcistan Uluslararası Film (Gürcistan), AISI filmi (Türkiye), A. Dovzhenko Ulusal Film Stüdyosu (Ukrayna), Ternopil Film Komisyonu (Ukrayna), “InsightMedia” film şirketi (Ukrayna).
 
Senaryo: Yevgeny Timoshenko, Konstantin Konovalov.
Görüntü ve Sanat yönetmeni – Vladimir Guyevsky.
Müzik – Mustafa Yazıcı.
Yapımcılar – Andrey Osipov Yuri Kalinovsky (Ukrayna), Mirza Davitaya (Gürcistan), Erdal Küçük, Önder Asru ( Türkiye ).
 
image
 
Oyuncu kadrosu: Alexander Sokolov, Deren Talu, Irakli Maruashvili, Ekaterina Shevchenko, Yurdaer Okur, Oleg Simonenko, Alexander Polovets, Georgy Deliev, Dmitry Rybalevsky, Denis Falyuta, Syukhan Samieli, Vyacheslav Ukrainsky, Vladimir Minyailo, Igor Volosovsky, Anatoly Dirinov …
 
Çekimler Odessa Film Stüdyosu’nda, Akkerman Kalesi’nde, Karadeniz kıyısında ve Tuna Nehri’nde gerçekleşti.
 
image
 
Özel gösterime filmin Türk başrol oyuncuları Yurdaer Okur ve Deren Talu’nun yanı sıra Deren Talu’nun annesi Defne Samyeli, kız kardeşi Derin Talu, filmde rol alan dayısı Suhan Samyeli de katıldı.
 
18. yüzyıl sonlarında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı sırasında geçen filmde, Hacıbey Kalesi'ne yapılan kuşatmaya odaklanılıyor.
 
XVIII. yüzyılın sonlarında Osmanlı İmparatorluğu ve Tuna Siçi, Rusya ile savaş içindedir. İki taraf da son kalan Hacıbey kalesini ele geçirmeye çalışır. Tuna Siçi, savaşın gidişatı için önemli bilgiler içeren bir mektup ile Andrey adlı Kozak’ı kale komutanı Ahmet Paşa’ya gönderir. Ahmet Paşa’nın Sultan üzerindeki etkisi düşünülerek, mektubun deniz yoluyla sultana iletileceği düşünülür. Ancak bu sırada Hacıbey’in ele geçirilerek, Ahmet Paşa zindana atılır. 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR