Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADANA'DA ALTIN KOZA HEYECANI
ADANA'DA ALTIN KOZA HEYECANI
Adana'da 13-19 Eylül'de düzenlenecek olan 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Genel Koordinatörü İsmail Timuçin ve Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan katıldı.
10 Eylül 2021, 09:03
 
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığını yaptığı festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başvuran 45 film arasından 10 eser, Altın Koza Ödülleri için jüri karşısına çıkacak.
 
13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde;  Nisan Dağ’ın “Bir Nefes Daha”, Barış Sarhan’ın “Cemil Şov”,  Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun “Dermansız”,  Erdal Rahmi Hanay’ın “Fuad”,  Sinan Sertel’in “İçimdeki Kahraman”, Erkan Tahhuşoğlu’nun “Koridor”,  Muhammet Çakıral’ın  “Lacivert Gece”,  Tufan Taştan’ın  “Sen Ben Lenin”, Ahmet Necdet Çupur’un  “Yaramaz Çocuklar”,  Mehmet Ali Konar’ın  “Zin ve Ali’nin Hikayesi”  adlı filmleri Altın Koza ödülleri için heyecan yaşayacak.  
 
DÜNYA VE TÜRKİYE PRÖMİYERLERİ ADANA’DA
 
Altın Koza için yarışacak filmlerden; yönetmenliğini Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun yaptığı “Dermansız” ile Erdal Rahmi Hanay’ın yönettiği “Fuad”, dünya prömiyeri ile Adana izleyicisi ile buluşacak. Dünya prömiyerini yarışma kapsamında gerçekleştirecek diğer filmler ise; yönetmenliğini Sinan Sertel’in yaptığı “İçimdeki Kahraman”,  Erkan Tahhuşoğlu’nun yönettiği “Koridor” ve Muhammet Çakıral’ın yönettiği “Lacivert Gece” olacak. 
 
image
 
Yarışma finalistlerinden Nisan Dağ’ın ikinci filmi “Bir Nefes Daha” dünya prömiyerini 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yaptı. Barış Sarhan’ın ilk sinema filmi olan “Cemil Şov” da Altın Koza için yarışacak filmlerden. 43. Moskova Film Festivali’nde ilk kez seyirci karşısına çıkan “Sen Ben Lenin” ise yönetmen Tufan Taştan’ın ilk uzun metraj filmi. Ahmet Necdet Çupur'un ilk uzun metraj filmi “Yaramaz Çocuklar” belgeseli, prömiyerini gerçekleştirdiği 2021 Visions du Reel’de “Jüri Özel Ödülü” aldı. Belgesel Türkiye’de ilk kez Adana’da gösterilecek. Altın Koza ödüllerinin son adayı ise Mehmet Ali Konar’ın yönettiği  “Zin ve Ali’nin Hikayesi.” 
 
28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl filmler; “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Uluslararası Kısa Film Yarışması”, “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması” ve “Adana Kısa Film Yarışması” olmak üzere toplam 4 kategoride yarışacak. Sinemaseverlerin merakla beklediği “Altın Koza Ödülleri” 18 Eylül 2021 Cumartesi gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
 
image
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, korona virüsü salgını için tüm önlemleri aldıklarını belirtti.
 
Zeydan Karalar, toplantıda yaptığı açıklamada, bu yıl festivalin 28'incisini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Korona virüsü salgını için tüm önlemleri aldıklarını belirten Karalar, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Türk sinemasının güçlenmesi için harcadığımız çabayı sürdürmenin gayreti ve kararlılığı içindeyiz. 13 Eylül'de yapılacak Altın Koza Film Festivali'ni, bu yıl ülkemizin son günlerde maruz kaldığı yangın felaketlerinde yaşadığımız derin üzüntü sebebiyle, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inanarak doğa temasıyla planladık. Festivalimizde uzun yıllar görev yapmış ve son 3 yıldır da festival direktörlüğünü üstlenmiş akademisyen Prof. Dr. Kadir Beycioğlu'nun vefatıyla hüzünlü bir açılış yapıyoruz. Bu yıl sinemayı halkımızın ayağına götürüyoruz. İlçelerimizde yazlık sinemaları anımsatıyoruz."
 
'ŞİİR GİBİ BİR FESTİVAL YAPMAK İSTİYORUZ'
 
Festival Yürütme Kurulu Başkanı Samancılar da şiir gibi bir festival yapmak istediklerini ifade ederek, "Ölümleri, hüzünleri kanıksamaktan çok coşkuya da ortak olmak istiyoruz. Özetle, hüzünlerimizi saklı tutarak şiir gibi bir festival yapmak istiyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımız, başkanımız ve halkımızın desteğiyle festivalimizi bu yıl da göklere çıkaracağız" dedi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR