Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
25. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR
25. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu sene 25. kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim itibariyle zengin bir programla konuklarını bekliyor.
22 Ekim 2021, 11:33
 
 
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu sene 25. kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim itibariyle zengin bir programla konuklarını bekliyor. “Bu zamanda tiyatro” sloganıyla duyurulan festival, fiziki ve çevrimiçi sahnelenecek yapımlar ile ücretsiz takip edilebilecek yan etkinliklerle, meraklılarına dolu dolu geçecek bir festival deneyimi sunuyor.
 
Festival kapsamında Emre Kınay, Irmak Bahçeci’nin Shakespeare oyunlarından alıntılarla tasarlanmış bir kolaj niteliği taşıyan metni Irgat ile sahne alacak. Oyun Shakespeare klasiklerinin ihanet, kıskançlık, şüphe, aşk ve intikam gibi güçlü temalarıyla, günümüzün iç savaş, grevler, kadın cinayetleri, homofobi, emek sömürüsü gibi güncel meseleleri üzerinde duracak. Irgat, 25 ve 26 Ekim’de saat 20.00’de Duru Ataşehir’de sahnelenecek.
 
Program Zehra İpşiroğlu’nun yazdığı, Deniz Şengenç ve Onur Gazdağ ile yönettiği Yüzleşme ile devam edecek. Yüzleşme, bir erkeğin etrafında bir araya gelmiş üç kadının hayatlarına nüfuz etmiş eril dili fark etmeleri ve onunla yüzleşmelerini konu edinirken; fiziksel ve psikolojik şiddetin farklı formlarını da gözler önüne serecek. Oyun, 27 Ekim günü 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde izlenebilir.
 
image
 
25. İstanbul Tiyatro Festivali; yerli oyunlarla beraber merakla beklenen uluslararası yapımlara da ev sahipliği yapacak.
 
Bunlar arasında Fransa’dan konuk olan, ücretsiz olarak 30-31 Ekim’de Müze Gazhane’de sergilecek dans gösterisi Waterfloor da var. İtalyan yönetmen Pippo Delbono’nun sirk estetiği ve büyüsünü harmanlayan, 4 ve 5 Kasım’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde sahnelenecek olan Neşe’si ile 17-18 Kasım’da yine aynı sahnede seyircisiyle buluşacak olan, yönetmen Simon Stone’nun gerçek bir olaydan çıkarak yeniden yazdığı Medea da programın merakla beklenenleri arasında. Ayrıca İngiliz yönetmen Robert Icke’nin imzasını taşıyan yapım Oedipus Atlas Sineması’nda yapılacak özel bir gösterimle izleyiciyle buluşacak.
 
24-25 Kasım’da Alan Kadıköy’de sahnelenecek Toz oyunu ise sene festivalin bu seneki son oyunu olacak. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleme aldığı ve Hira Tekindor’un yönettiği yapım Zerrin Tekindor’un performansıyla sahnede hayat bulacak. Hande Sönmez’in Tekindor ile yaptığı röportaja tek tıkla ulaşmak mümkün. Festival programında yer alan Istırap Korosu ekibi ile yapılan söyleşi için ise hemen şuraya.
 
25. İstanbul Tiyatro Festivali, tüm bu fiziki gösterimlerin haricinde tam 9 çevrimiçi yapımı bünyesinde topluyor. Ayı, Boris ve Güneşin Çocukları oyunları; ünlü koreograf Crystal Pite’tan Betroffenheit ve Müfettiş, 4 farklı koreografın imzasını taşıyan Bugün Yaratmak ve çocuklar için Alice bazıları. Ayrıca çevrimiçi olarak dinlenebilecek iki “kulak tiyatrosu” var: Podacto yapımı Açık Aile ve Tiyatro Boyalı Kuş’tan Kendine Ait Bir Oda.
 
image
 
Festival programını detaylıca incelemek isteyenler şuradan ayrıntılara ulaşabilir. Çevrimiçi programda yer alan gösterimler, festival boyunca tüm Türkiye’den, passostudio.com adresi üzerinden izlenebilecek.
 
Öğrenme ve Gelişim Programı’nda bizleri neler bekliyor?
 
İstanbul Tiyatro Festivali bu sene de Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında çeşitli panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve okuma tiyatroları gibi ücretsiz etkinlikler hazırlamış. Sanat alanında kadın üretimini görünür kılmayı amaçlayan “Bu işte bir kadın var” temasıyla, Ebru Nihan Celkan’ın yürütücülüğündeki Sahnenin Eşitliği Eşitliğin Sahnesi ve Bahar Çuhadar’ın moderatörlüğünde (Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk ile Firuze Engin’in katılımıyla) Çocuk Anlatılarında Eşit Bir Yol Nasıl Bulunur? başlıklı iki paneli kaçırmamak iyi fikir.
 
Ayrıca Hollanda Başkonsolosluğu ve Inogarart tarafından hayata geçirilen Arts Map, Sahneyi Sürdür! adı altında, 26-28 Ekim’de düzenlenecek programda sahne sanatları disiplininden farklı isimleri bir araya getirecek. Bu 3 günlük programda Hollandalı ve Türkiyeli sanatçılar farklı deneyim ve bakış açılarından yararlanarak sahne sanatlarının geleceği üzerine kafa yoracaklar.
 
Öğrenme ve Gelişim Programı etkinlikleriyle ilgili ayrıntıları merak edenleri ise böyle alalım.
 
22 Ekim – 20 Kasım aralığında gerçekleşecek  25. İstanbul Tiyatro Festivali biletlerine passo.com.tr adresinden ve İKSV ana gişeden ulaşabilirsiniz. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR