Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR EFSANE DAHA VEDA ETTİ
BİR EFSANE DAHA VEDA  ETTİ
Böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören usta sanatçı İlhan İrem hayatını kaybetti.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.
28 Temmuz 2022, 20:44
 
 
Ünlü sanatçı İlhan İrem  böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyaliz tedavisi görüyordu. Sanatçının son zamanlarda durumunun ağırlaştığı biliniyordu.
 
DURUMUNUN KÖTÜYE GİTTİĞİ BİLİNİYORDU
67 yaşında hayata gözlerini yuman İlhan İrem'in sağlık durumunun iyiye gitmediği de duyrulmuştu. n2016 yılında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan İrem, iki gün diyaliz makinasına bağlanmıştı.
 
UNUTULMAZ ESERLER BIRAKTI
'Yazık Oldu Yarınlara', 'Boşver Arkadaş', 'Anlasana', 'İşte Hayat' , 'Konuşamıyorum', 'Olanlar Olmuş', 'Sürgün Gibi Masallarda', 'Ben Değilim' gibi pek çok ölümsüz esere imza attı.
image
 
6 kez Altın Plak olmak üzere pek çok ödül aldı.
 
İlhan İrem, 44 yıl boyunca bestelerini kendinden başkalarının seslendirmesine, filmlerde, reklamlarda kullanılmasına izin vermemişti. İlhan İrem, 2017 yılımda artık uygun koşullarda eserlerinin seslendirilebileceğini açıklamıştı.
 
İlhan İrem'in hayatı
 
Bursa'da 1 Nisan 1955'de dünyaya gelen İrem, 1969'da ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımını attı.
 
İrem, 1970'te Milliyet gazetesinin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında "Meltemler" adını verdikleri orkestra ile Marmara Bölgesi birincisi oldu. Aynı orkestrayla 1970-1973 arasında Bursa'da çeşitli otellerde dans müziği şarkıcılığı yaptı.
 
Sanatçı, 1973'te kendi imkanlarıyla ilk 45'lik plağını çıkardı. 1973-1981 arasında, 10 adet 45'liği yayımlanan başarılı sanatçı, 1979'da yayımladığı senfonik yapıdaki "Sevgiliye" uzunçalar plağıyla akademik bir çalışma yaparak, müzik yaşamında yeni bir yola girdi.
 
1992 yılında İlhan-ı Aşk albümünü yayınladı. 1994 yılında yayınlanan Koridor ve Romans albümleri ile birlikte aynı yıl dördüncü kitap "Delirium" (denemeler) piyasaya çıktı.
 
"Seni Seviyorum" 2001 yılında yayınlandı. Sanatçı 2003 senesinde "Bir Meleğe Aşık Oldum / The Best Of İlhan İrem 4", 2004'te "Işık ve Sevgiyle 30 Yıl" albümlerini yayınladı.
 
İrem bu dönemi bir konserinin de adı olan "yürek büyüsü" kavramıyla tanımlar. Yeniden sahnelere döner ve nadir solo konserler verir. Bu dönemde hakkında çeşitli kitaplar yayımlanır, müziği hakkında çeşitli araştırmalar ve paneller yapılır. Ayrıca İlhan İrem’in siyasî yazıları bu dönemde yoğunlaşmıştır.
 
image
 
İlhan İrem Plakları
• Birleşsin Bütün Eller Bazen Neşe Bazen Keder (1973)
• Yazık Oldu Yarınlara Haydi Sil Gözlerini (1974)
• Anlasana Ne Güzel Bak Yaşamak (1975)
• Bir Varmış Bir Yokmuş (Kuklacı Amca) Hasretim Sana (1975)
• Ver Elini Üzülme Dostum (1975)
• Havalar Nasıl Gözünü Seveyim (1976)
• Sensiz de Yaşanıyor (İşte Hayat) Son Selam (1977)
• Ayrılık Akşamı (Sazlıklardan Havalanan) Sen Bilirsin (1978)
• Bir Zamanlar Yeni Bir Şarkı (1979)
• Er Mektubu Görülmüştür Bal Ağızlım (1980)

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR