Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FANTASTİK FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM
FANTASTİK FİLM FESTİVALİ  İÇİN GERİ SAYIM
İlk kez sinemaseverlerle buluşacak olan Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali kapsamında düzenlenen “Ulusal Uzun Metraj Yarışması”nın jüri başkanlığını usta yönetmen Ezel Akay üstlenecek.
27 Eylül 2022, 17:28
 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Fitaş, Yeşilçam Sineması ve Kadıköy olmak üzere İstanbul’un iki yakasında gerçekleştirilecek.image
 
Festival kapsamında düzenlenen “Ulusal Uzun Metraj Yarışması”nın jüri başkanlığı Ezel Akay tarafından yapılacak. Usta yönetmen Akay, 2010’ların en iyi fantastik filmlerinden oluşan “Ulusal Yarışma”nın en iyisini belirleyecek.
 
Ezel Akay, 1990’ların sonunda Tabutta Rövaşata ve Güneşe Yolculuk filmlerinin yapımcısı kimliğiyle Antalya ve Berlinale’den aldığı ödüllerle sinema yolculuğuna zirvede başlarken; yerli fantastik sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Neredesin Firuze ve Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filmlerinin yönetmeni olarak tanınıyor.
Reklam ve tiyatro dünyasıyla da her zaman yakın ilişki içerisinde olan Ezel Akay, IFR şirketi bünyesinde yaptığı üretimlerle sinemacılara sunduğu desteğe devam ediyor. 2009’daki Yedi Kocalı Hürmüz filmiyle çalıştığı önemli oyunculara yenilerini ekleyen yapımcı ve yönetmen Akay, son olarak 9 Kere Leyla ve Osman Sekiz filmlerine imza attı.
image
Farklı Alanlarda Özgünlüğünü Göstermiş İsimler Jüri Koltuğunda!
Ezel Akay’a jüride yapımcı Birol Güven, oyuncu Yağmur Kaşifoğlu, sanat yönetmeni Deniz Göktürk Kobanbay, görüntü ve kısa film yönetmeni Cansu Boğuşlu eşlik edecek.
 
Birol Güven, açtığı MinT Motion Pictures bünyesinde Çocuklar Duymasın’dan En Son Babalar Duyar’a sayısız hit diziyi üretti. Bunlara Mandıra Filozofu, Merdiven, Martı ve Dijital Esaret’i ekledi. Yapımcı, 2021’de TV360’da başlattığı Gelecek Geliyor - Metaverse programı ve ilk robot oyuncu Aypera fikri ile bilim kurgu alanında da girişimci ruhu ile ön planda olan isimler arasında.
 
Yağmur Kaşifoğlu, Türkiye tiyatrosunun ilk bilim kurgu oyunu iddiasıyla yola çıkan Üçüncü Türden Yakın İlişkiler’in 2001-2011 arasındaki esas kadrosunda yer alarak, üç sahnelenişinde de rol almasının yanı sıra Show TV’de yayımlanan dizide bulundu. Kara Melek, Ateş Dansı ve Yılan Hikayesi dizileriyle ünlenen oyuncunun, Cüneyt Arkın’dan Hülya Avşar’a birçok isimle rol aldığı kariyerinde 2015 yapımı bilim kurgu filmi Detay da yer alıyor.image
 
Deniz Göktük Kobanbay, Hakan: Muhafız, Atiye ve Alef’in yapım tasarımcısı. Kariyerinde Argo, Tinker Tailor Soldier Spy gibi Hollywood yapımları ile 8 Saniye gibi yerli eserleri birleştirdi. 2017’de çalıştığı Ferzan Özpetek’in Napoli’nin Sırrı filmiyle David Di Donatello Ödülü’ne bu kategoride ulaşan ilk yerli sanatçı olma başarısını taşıyor.
 
Cansu Boğuşlu; Wajda’dan Skolimowski’ye, Kieslowski’den Polanski’ye birçok usta ismi mezun etmiş Lodz Film Okulu’nun mezunu. Orada kendi ürettiği ve görüntü yönetmenliğini yaptığı gerçeküstücü kısa filmlerinin yaratıcılığıyla Scorsese ve Libatique’in de dikkatini çekti. 2021’de Birlikte Öleceğiz’in görüntü yönetmeni olarak görev aldı. Şimdilerde kendi uzun metrajlı fantastik film projesi için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali ile ilgili detaylı bilgi için us3f.com ve festival biletleri için biletinial.com adresleri ziyaret edilebilir.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR