Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TASARIMCI TOM DIXON İSTANBUL’DA AĞIRLANDI
TASARIMCI TOM DIXON İSTANBUL’DA AĞIRLANDI
Aydınlatma, mobilya ve aksesuar tasarımında “çok yönlülüğü ve yenilikçi” özellikleriyle öne çıkan tasarımcı Tom Dixon, Türkiye’de 10 yılı geride bırakan lüks mobilya mağazası diseňo’nun davetlisi olarak İstanbul’a geldi.
11 Kasım 2022, 18:22
 
 
Tom Dixon, kendi adını taşıyan global markasının 20’nci yılı kutlamaları çerçevesinde birçok global tasarım devi markalarını bir araya getiren diseňo’nun Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’ndeki showroomunda Türk tasarımcılar, iç mimarlar ve sektör temsilcileriyle buluştu. 
 
Kendi kendini yetiştirmiş birisi olarak tasarım dünyasına adım atan ve inovatif yaklaşımıyla dikkat çeken Tom Dixon, kısa bir sürede en çok konuşulan, daima yeni malzemeler deneyen ve bunun yanında da endüstriyel fikirleri de üst düzey tasarımlara uygulayan avangart tasarımcılardan biri olmayı başarmış. 2002 yılında kurulan Tom Dixon markası, bugün 90 ülkede temsil edilen İngiliz lüks tasarım markası olarak dikkat çekiyor. Marka, İngiliz köklerinden ilham alan bir estetikle ürünler, malzeme ve tekniklerin öncü kullanımıyla uluslararası alanda tanınıyor ve büyük beğeni topluyor. Mobilya, aydınlatma ve aksesuarlarda uzmanlaşan Tom Dixon'ın Londra, Milano, Hong Kong, New York, Tokyo, Şanghay ve Hangzhou'da merkezleri de bulunuyor. image
 
Zaman tasarımcların zamanı
Tom Dixon 20’nci yılını kutlayan markasının etkinlikleri çerçevesinde diseño’nun Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’ndeki showroomunda gerçekleşen buluşmada; aydınlatma ürünleri ve aksesuarda yeni trendleri aktardı. Tom Dixon, diseño’daki buluşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi;
 
“İstanbul ve diseňo’da olmak mutluluk verici bir deneyimdi. diseňo benim çok önem verdiğim bir marka. Aydınlatma ürünleri olarak gördükleriniz bulundukları mekânı ve mobilyaları zamansal bir yolculuğa çıkarabilir. Ancak asıl önemli olan gözümüzden kaçırmış olabileceğimiz insan ilişkileridir.”
 
image
 
Sokaklardan metal atıklar toplayarak işe başladı
Parlak bakır yüzeylere hayat veren tasarımcı olarak anılan Tom Dixon, 1959 Tunus doğumlu. 80’li yıllarda Londra sokaklarındaki metal hurdaları ve inşaatların atıklarını toplayıp atölyesinde onları kullanışlı ürünlere dönüştüren Dixon, kendini önce bir zanaatkâr, daha sonra ise bir tasarımcı olarak tanımlıyor. Dixon, “Atıkların, metal parçalarının her biri benim için potansiyel birer sandalye sırtlığı veya masa ayağıydı. Başlangıçta ticari kaygılardan tamamen uzak, sadece kendi zevkim için üretiyordum” diyor.
     image
Kraliyet Ödüllü Tasarımcı
İngiliz tasarım dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı Kraliçe tarafından Britanya İmparatorluğu Nişanı (OBE) ile ödüllendirilen Tom Dixon ayrıca birçok uluslararası ödülün de sahibi. Tasarımlarına inovatif yaklaşımını aktaran Tom Dixon ayrıca; Moroso, Cappellini, Asplund, De Vecchi, Inflate, Salviati, Swarovski, Driade ve Terence Conran gibi mobilya sektöründeki büyük tasarım markalarının da içmimarlığını yapıyor. Tom Dixon, bunun dışında Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Ralph Lauren ve Romeo Gigli gibi moda tasarımcılarıyla da çalışmalarını sürdürüyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR