Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OSCAR ÖDÜLLERİ 95.KEZ GERÇEKLEŞTİ
OSCAR ÖDÜLLERİ 95.KEZ GERÇEKLEŞTİ
Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 95. Akademi Ödülleri'ni kazananlar belli oldu. En İyi Film ödülünü "Everything Everywhere All At Once" alırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Brendan Fraser, En iyi Kadın Oyuncu ödülünü ise Michelle Yeoh aldı.
13 Mart 2023, 19:15
 
95. Oscar Ödülleri ABD’nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sinema endüstrisinin en prestijli ödülleri arasında kabul edilen Akademi Ödülleri’nin ana sunuculuğunu Jimmy Kimmel üstlendi.
 
Hailey Bailey, Antonio Banderas, Glend Close, Hugh Grant ve Nicole Kidman gibi ünlü isimler de törende sunuculuk yaptı. Tören ABC kanalında canlı olarak yayınlandı.image
 
Barbadoslu ünlü şarkıcı törende Rihanna Siyah Panter: Wakanda Sonsuza Kadar filmindeki Lift me up şarkısını canlı olarak seslendirdi.
 
Everything Everywhere All at Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) ve All Quiet on the Western Front (Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok) Oscar’a damga vuran filmler arasındaydı.
 
ÖDÜLLERİ SİLİP SÜPÜRDÜ
11 adaylıkla yılın en çok Oscar'a aday gösterilen filmi olan Everything Everywhere All at Once büyük ödülleri silip süpürdü. Everything Everywhere All at Once, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Özgün Senaryo, En İyi Kurgu ödüllerinin sahibi oldu.All Quiet On The Western Front (Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok) ise 3 dalda ödüle uzandı.
 
FAVORİ FİLMLER ÖDÜL ALAMADI
Oscar'da 9 adaylık alan ve yılın favorilerinden olan The Banshees of Inisherin eve ödülsüz döndü.Aynı şekilde Elvis, The Fabelmans ve Tar gibi beğenilen filmler de ödül kazanamadı.
 
The Whale (Balina) filmiyle obez bir İngilizce öğretmenini canlandıran Brendan Fraser ile Elvis Presley'i canlandıran Austin Butler, eleştirmenlerce ve internet üzerinden yapılan anketlerde 'En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'na en yakın aktörler arasında gösterilmişti. Ödüle Brendan Fraser layık görüldü.image
 
GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını alan Ke Huy Quan, teşekkür konuşmasını yaparken gözyaşlarını tutamadı. "Yolculuğum bir teknede başladı diyen aktör, "Mülteci kampında bir yıl geçirdim ve bir şekilde kendimi Hollywood'un en büyük sahnesinde buldum. Böyle hikayeler sadece filmlerde olur derler. Bunun benim başıma geldiğine inanamıyorum. Bu Amerikan rüyası" dedi.
 
Uzun kariyeri boyunca ilk kez Oscar'a aday gösterilen ve ödülü kazanan Jamie Lee Curtis, teşekkür konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.
Balina filmiyle kariyerinde yeniden doğuş yaşayan Brendan Fraser da Oscar töreninde de teşekkür konuşması yaparken gözyaşlarını tutamadı. Filmin yönetmeni Darren Aronofsky'e kendisine can simidi atıp gemiye çektiği için teşekkür etti.
 
İŞTE 95. OSCAR ÖDÜLLERİ’NİN KAZANANLARI
 
- En İyi Film: "Everything Everywhere All At Once"
 
- En İyi Kadın Oyuncu: Michelle Yeoh, "Everything Everywhere All At Once"
 
- En İyi Erkek Oyuncu: Brendan Fraser, "The Whale"
 
- En İyi Yönetmen: Daniel Kwan ve Daniel Scheinert, "Everything Everywhere All At Once"
 
- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jamie Lee Curtis, "Everything Everywhere All At Once"
 
- En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ke Huy Quan, "Everything Everywhere All At Once"
 
- En İyi Uluslararası Film: "All Quite On The Western Front" (Almanya)
 
- En İyi Özgün Senaryo: "Everything Everywhere All At Once"
 
- En İyi Uyarlama Senaryo: "Women Talking"
 
- En İyi Belgesel: "Navalny"
 
- En İyi Kısa Belgesel: "The Elephant Whisperers"
 
- En İyi Animasyon Filmi: "Pinocchio"
 
- En İyi Sinematografi: James Friend, "All Quite On The Western Front"
 
- En İyi Görsel Efekt: "Avatar: The Way of Water"
 
- En İyi Film Kurgusu: "Everything Everywhere All At Once"
 
- En İyi Film Müziği: "All Quite On The Western Front"
 
- En İyi Özgün Şarkı: RRR, "Naatu Naatu"
 
- En İyi Ses Kurgusu: "Top Gun: Maverick"
 
- En İyi Yapım Tasarımı: "All Quite On The Western Front""
 
- En İyi Kısa Film: "An Irish Goodbye"
 
- En İyi Kısa Animasyon: "The Boy, The Mole, The Fox and The Horse"
 
- En İyi Kostüm Tasarımı: "Black Panther: Wakanda Forever"
 
- En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: "The Whale"
 
GEÇEN YIL NELER YAŞANDI?
2022 Oscar Ödülleri Töreni'nde aktör Will Smith, eşi Jada Pinkett Smith'in sağlığıyla ilgili espri yaptığı gerekçesiyle komedyen Chris Rock'a tokat atmıştı. Rock, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in alopesi hastalığı nedeniyle saçlarını kazıtmasıyla ilgili "Jada seni seviyorum, 'G.I. Jane 2'yi sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde espriler yapması üzerine Smith, oldukça sinirlenerek Chris Rock'a tokat atmıştı. Smith'e tepkiler hızla büyümeye başlamıştı, sonunda da Will Smith, Akademi tarafından cezalandırılmıştı.
 
Smith daha sonra yaptığı açıklamada "Her şey bulanık. Chris'e ulaştım ve geri gelen mesaj, konuşmaya hazır olmadığı ve hazır olduğunda bana ulaşacağı yönündeydi. Chris, senden özür dilerim. Davranışım kabul edilemezdi ve ne zaman konuşmaya hazır olursan buradayım" ifadelerini kullanmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR