Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HALUK LEVENT TİME ÖDÜLÜNÜ GERİ ÇEVİRDİ
HALUK LEVENT TİME ÖDÜLÜNÜ GERİ ÇEVİRDİ
Yardım derneği Ahbap’ın kurucusu ve müzisyen Haluk Levent, ABD’de yayımlanan TIME dergisinin bu yıl "en etkili 100 kişi" listesine seçildi. Fakat Haluk Levent, ödülü reddettiğini duyurdu. Açıklama yapan Levent, referans olan kişinin yazdıklarının kendisini üzdüğünü belirterek, ödülü almaya ABD’ye gitmeyeceğini bildirdi.
14 Nisan 2023, 11:06
 
Müzisyen ve Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, TIME Dergisi'nin her yıl geleneksel olarak yayınladığı en etkili 100 isim listesinde yer aldı. Levent, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ödülü reddettiğini ve Amerika'ya gitmeme kararı aldığını duyurdu.
 
Halık Levent paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Resmi açıklama geldi az önce. İngiltere Kralı Charles ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk, Beyonce, Messi, Bella Hadid, Janet Yellen ile birlikte en etkili 100 kişi içine seçilmişim. Türkiye’den 182 kişi önerilmiş. Editörler araştırma yapmış. Twitter’da dünya sıralamasındaki gücü. Görüntülenme ve etkileşim gücü. Üye sayısı. Ahbap’ın geçmişte ve son depremdeki çalışmalar. Ama içerik beni üzdü.
 
Referans olan kişi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin benim çalışmalarım üzerinden eleştirilmesi kabul edeceğim bir husus değil. Bu sebeple ödülü reddediyorum ve Amerika’ya gitmeme kararı aldım.
 
Deprem sürecinde tüm devlet kurumları, hükümet, tüm muhalefet, belediyeler ve 18 bin STK yani tüm ülke tek yürek olup herkes elinden geleni yapıyorken bu tartışmaların içine girmeme kararı aldım. Bilginize."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR