Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
USTA SANATCI İLHAM GENCER'E SON VEDA
USTA SANATCI İLHAM GENCER'E SON VEDA
Türkiye'nin ilk piyanist ve caz sanatçılarından Bozkurt İlham Gencer, Zincirlikuyu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
26 Mayıs 2023, 14:17
 
Sanatçının oğulları Bora ve İlhan Gencer’in taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı Emel Sayın ve oyuncu Nilgün Belgün ile sanatçının birçok dostu ve sevenleri katıldı.
 
Emel Sayın, “Hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli bir müzisyenimizi, güzel bir insanı kaybettik. Benim için ayrıca çok değerliydi. İlk 14-15 yaşındayken İlham Bey’i tanımıştım. Gençlere çok değer veren, hem onlardan manen beslenen hem de onlara moral verip destek olan çok güzel bir insandı” dedi.image
 
İlham Gencer’in vasıtasıyla ilk kez eline mikrofon alarak sahneye çıktığını söyleyen Sayın, şunları kaydetti:
“Çatı Kulüp vardı. Gençler için çay saatleri yapardı. Orada ilk deneyimim olmuştu. İlham Bey beni ilk sahneye davet etmişti. Ben istemiştim şarkı söylerim diye. Sonra da bir dostluk oldu tabii. Çok saydığım, sevdiğim bir insandı. Üzgünüm. 100 yaşına kadar yaşamış olması da Allah’ın büyük bir hikmeti. Ama öyle de olsa insan üzülüyor. Sevdiğini kaybetmek, kaç yaşında olursa olsun insanı üzüyor. Nurlarda uyusun. Allah rahmet eylesin. Biz son günlerde görüşemedik. En çok ona üzülüyorum. Kısmet olmadı. Bir de belgesel film yapıyoruz. O da konuşacaktı, kısmet olmadı. Ayrıca ona da üzülüyorum. Neler söylerdi onu bilmek isterdim. Hepimizin başı sağ olsun.”
 
Cenaze törenine katılan Nuri Alço ise İlham Gencer’in örnek bir insan olduğunu dile getirerek, “Mesleğinde onuru olan, her zaman toprağını, Türk bayrağını, milletini seven, 8 lisanda şarkı söyleyen çok güzel bir insandı. Allah ona uzun ömürler verdi. Bu yaz birlikte Bodrum’daydık. Hastaneye yatırdık. Yaşına rağmen unutmayan, her şeyi hatırlayan biriydi. Allah ona çok güzel bir ölüm nasip etti. Güzel, mesleğinde duayen bir insandı. Giyimiyle, kuşamıyla da örnek bir insandı. Yurduna, milletine de sadıktı” ifadelerini kullandı.
 
İlham Gencer, kılınan cenaze namazının ardından, dualar eşliğinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.image

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden, caz sanatçısı Bozkurt İlham Gencer için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) tarafından düzenlenen törene, sanatçının ailesi, dostları ve sevenleri katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İlham Gencer’in hayatından kesitlerin yer aldığı bir video gösterildi.
 
MESAM Başkanı Recep Ergül de Gencer’in ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, “Söyleyecek çok şey var onunla ilgili. Biz geçen sene MESAM olarak kendisine 100. yıl doğum gününde onur ödülü takdim etmiştik. 100 yıllık ömrü güzelliklerle dolu geçti. 100 yıllık bir çınardı. Ne mutlu ki Cumhuriyet ile dolu, modern Cumhuriyet’in bütün güzelliklerini yaşadı. Çok sevdi, çok sevildi. Bize hep ilkleri yaşattı. Bir Atatürk ve bayrak sevdalısıydı” değerlendirmesinde bulundu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR