Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM'DA '' LINDY HOP '' DANS GECELERİ
BODRUM'DA '' LINDY HOP '' DANS GECELERİ
Geçtiğimiz hafta yaz sezonuna '' Latino Dance '' Festivali ile giren ve yüzlerce Latin Dans ve Müzik tutkununu ağırlayan '' Manuela Hotel Temple Bar ’’ ile adeta marka olan Bitez’in incisi Manuela Hotel, Latin Festivali sonrası şimdi de '' Lindy Hop Dance Camp '' ile yaz sezonununa hızlı girişini devam ettiriyor.
29 Mayıs 2023, 12:45
 
 
Bodrum'da Latin müziğinin ve dansın adresi olarak yaza hızlı başlayan Manuela Hotel Temple Bar yeni bir Dans Müzik etkinliğinde buluşma noktası oluyor.
Son yıllarda Türkiye'nin dörtbir yanına yayılan dans okulları içindeki Lindy Hop dans  kurslarından Amerika'da özgün sanat olarak kabul edilen bu dans akımına gönül verenler farklı etkinliklerle biraraya geliyorlar.
           image
Gitarist Slava Lobanov tarafından Rusya'nın Saint-Petersburg kentinde kurulmuş bir Swing grubu olan 'The Big Rhythm' Bodrum'da gerçekleşecek  Lindy Hoppers dans etkinliği  kapsamında sahne alacaklar. 
 
2-3-4 Haziran 2023 tarihlerinde Bodrum Bitez sahili  'The Big Rhythm' müzik grubu ile '' Lindy Hop Dance'' gecelerine evsahipliği yapacak.
 
Bodrum'un Müzik ve Dans etkinliği denilince akla ilk gelen mekanlarından olan  
Manuela Hotel Temple Bar, 4 Rus müzisyenden oluşan 'The Big Rhythm' gurubu ile Türkiye'nin dörtbir yanından Bodrum'a gelen Lindy Hop Dansçılarının buluşmasına sanne olacak!
 
1920 ve 1930'lu yıllarda, zamanın caz müziği ile Harlem, New York'ta oluşmuş bir dans türü olan Lindy Hop Dansı popüleritesini Türkiyede'de arttırmaya devam ediyor.
 
Benny Goodman, Charlie Christian, Coleman Hawkins gibi dönemin büyük Caz müzisyenlerinin 1930-40'lerde kurdukları caz gruplarının izinden ve onlardan aldıkları ilhamla müziklerini icra eden  'The Big Rhythmgurubu 2 ve 3 Haziran akşamı sahne alacak. 
 
image
 
Yazın başlayacağı bu günlerde Bodrum'un efsane müzik ve Dans mekanı Manuela Hotel Temple Bar Türkiye'nin dörtbir yanından gelecek olan 200'ün üzerinde dans sever ile buluşacak. Lindy Hoppers Dansçılarının buluşması ile Bodrum'da müzik ve dansın daimi gerçek adresi yine Manuela Hotel Temple Bar olmaya devam edecek.
 
image
 
Lindy Hop Dance tutkunları bu buluşmada mehtaplı gecelere ,dansa,müziğe denize, güneşe, eğlenceye doyacaklar.
Bodrum Bitez kumsalına ayak basılan dans gecelerinde ,yurdun dörtbir yanından "Lindy Hop Camp" organizasyonu ile Bodruma gelen dans gönüllüleri Manuela Hotel'de gündüzleri deniz ve güneş ile yazın ilk günlerinin tadını çıkarırken,geceleri ''Lindy Hop '' Müzikleri ve Dansı ile eğlenecekler.image
 
"Lindy Hop" Dansı nereden nereye...
1930'ların başlarında geliştirilen Afro-Amerikan kökenli, yüksek derecede fiziksel güçle karakterize edilen bir danstır. 8 sayılık dairesel bir temel veya "Swing out" ile karakterize edilir. image
"Lindy Hop" adı, genellikle, kendisine ne tür bir dans yaptıklarını soran bir gazete yazarıyla etkileşimi sırasında kullanmasından dolayı "Shorty" George Snowden'a atfedilir. 
Charles Lindbergh, Atlantik Okyanusu boyunca ünlü tek başına uçuşunu yeni yaptığı için, Shorty George'un "Lindy Hop" diye yanıt verdiği söyleniyor. Adı bulanın Shorty George olup olmadığı ise bazı yazarlar tarafından hala tartışılmaktadır.   
           image
Harlem'deki Savoy Balroom Lindy Hop'un evidir.
Dansın popülerliği arttıkça, profesyonel gruplar oluşmuştur. Bu gruplar, ABD ve Avrupa’da bir çok lindy hop gösterisi sunmuşlardır. En ünlü gruplardan bir tanesi üyeleri arasında Al Minns, Leon James, Frankie Manning ve Norma Miller gibi dansçıların da olduğu Whitey's Lindy Hoppers’tır.
 
Şeffaf Gazete
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR