Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SANAT DÜŞMANINA DÖNÜŞTÜLER
SANAT DÜŞMANINA DÖNÜŞTÜLER
Sanat kurumları yok ediliyor Ercan Karakaş, "Hükümetin sansür ve baskıları sanat düşmanlığına dönüştü" dedi.
4 Kasım 2014, 11:06

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş yaptığı basın açıklamasında, sanat düşmanlığına dönüşen sansür ve baskıların sürdüğüne dikkat çekti.

Kültür Bakanlığı’nın kendisini kanıtlamış olan bakanlık bünyesindeki sanat kurumlarını yok etmeye ve sanat alanını vesayet altına almaya çalıştığını dile getiren Karakaş, TÜSAK Yasa Tasarısı’na karşı olan sanatçıların görevlerinden uzaklaştırıldığını söyledi. Diğer yandan liyakatine bakmaksızın kendisine itaat eden, TÜSAK’ı savunan kimselerin görevlendirildiğine vurgu yapan Karakaş, “Bu, durumu içine sindiremeyen, sanatın ve sanatçının özgürlüğünü savunan Devlet Tiyatrosu müdürlerinin istifasına neden oluyor. Sürecin böyle devam etmesi durumunda sanat kurumları işlemez hale gelecektir” dedi.

Fazıl Say’ın eserlerinin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın programından çıkarılmasından sonra şimdi de Shakespeare’in Macbeth oyununun Devlet Tiyatroları programından çıkarılmasına da değinen Karakaş, “Sansürlerle, yasaklamalarla demokrasi olmaz. Anayasada yer aldığı gibi sanatı ve sanatçıyı korumakla yükümlü olan hükümeti ve onun Kültür Bakanını, sanata ve sanatçılara açtıkları savaşa son vermeye çağırıyoruz


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR