Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE BÖLÜNEBİLİR UYARISI
TÜRKİYE BÖLÜNEBİLİR UYARISI
DSP Genel başkanı Masum Türker, "2015 yılında yapılacak genel seçimlerden sonra 2019 yılına kadar seçim olmayacak. 4 yıl içinde Türkiye bölünebilir" dedi.
1 Aralık 2014, 02:40
 
DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, DSP İzmir İl Başkanlığı'nın İzmir'de düzenlediği 'Bülent Ecevit'i Anma ve 29. Kuruluş Yıldönümü' etkinliğine katıldı.
Burada konuşan Türker, "2015 yılında yapılacak genel seçimlerden sonra 2019 yılına kadar seçim olmayacak. 4 yıl içinde Türkiye bölünebilir" dedi.
DSP İzmir İl Başkanlığı, Kültürpark'taki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde 'Bülent Ecevit'i Anma ve 29. Kuruluş Yıldönümü' etkinliği düzenledi. Etkinliğe DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve partililer katıldı. İl Başkanı Karakülçe, "Her zaman her yerde emek sömürüsüne inat yaşasın emek diyoruz. DSP İzmir İl Başkanlığı olarak İzmir'de, Türkiye'nin Karaoğlan'ı Bülent Ecevit'i özlemle ve şükranla anıyorum. Emeğin sömürüldüğü Türkiye'nin DSP iktidarına ihtiyacı var" dedi. 

5 Kasım'da Bülent Ecevit'i kaybetmenin üzüntüsünü 14 Kasım'da ise DSP'nin kuruluşu nedeniyle sevinci yaşadıklarını kaydeden Genel Başkan Türker, "Bugün medyada Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın barajla ilgili önümüzdeki günlerde karar verileceğini açıkladığı yazıyor. Bugün burada açıklıyorum; Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajının kaldırılması için bireysel başvurumuzu yaptık. Anayasa Mahkemesi'ne başvurmadan önce hukuksal tüm yolları denedik. YSK'ya başvurumuzu yaptık. YSK verdiği kapsamlı cevapla haklı olduğumuzu fakat bu değişiklik için yasa değişikliğine ihtiyaç olduğu söylendi. Baraj kaldırılırsa ülkemizdeki birçok sorun kendiliğinden çözüme kavuşur. Herkes kendisine yakın gördüğü partiden aday olabilecek, kimse oylar bölünüyor diyemeyecek. Herkes gönül verdiği partiye oy kullanacak. Böylelikle vatandaşlarımız belli partilere mecbur kalmayacak" açıklamasını yaptı. 

DSP'nin en önemli özelliğinin ulusalcı ve ulus milliyetçilerinin partisi olduğunu belirten Türker, "Eskiden Türkiye'de bayrağımıza saldırı veya hakaret yapıldığında 81 il ayağa kalkardı. Ne yazık ki bugün bayrak konusunda eski duyarlılık kalmadı. Bugün Türkiye'yi parçalamak için uğraşıyorlar. Yolsuzlukları araştıran komisyon neden yayın yasağı getirdi? Yayınlanacak olan yoksuzluk raporunun yayınlanmasını engellemek için komisyon yayın yasağı getirdi. Ne yazık ki Türkiye soyuluyor. Bu soygun beraberinde yoksulluğu getiriyor" dedi. 

TÜRKİYE BÖLÜNEBİLİR 

DSP Genel Başkanı Türker, 2019 yılına kadar Türkiye'nin bölünebileceğini ileri sürüp, "2015 yılında yapılacak genel seçimlerden sonra 2019 yılına kadar seçim olmayacak. 4 yıl içinde Türkiye bölünebilir. Ülkemizdeki bu tablo değişmezse 2023'te Türkiye Cumhuriyeti'nin adı ya Türkiye Birleşik Devletler Cumhuriyeti ya da Türkiye İslam Cumhuriyeti olacak. Bu duruma dur demenin yolu parlamentoya yeni partilerin girmesidir" diye konuştu. Masum Türker, konuşmasının ardından genel seçim için başvuru yapan 32 milletvekilliği aday adayının isimlerini açıkladı. 

Tufan HAMARAT

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR