Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İHSAN ÖZKES GÜNE DAMGA VURDU
İHSAN ÖZKES GÜNE DAMGA VURDU
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 4 eski bakan ile ilgili yapılan Yüce Divan oylaması öncesi ilginç anlarlar yaşandı.
21 Ocak 2015, 08:31

 

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Partili 4 eski bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu raporunun görüşmeleri esnasında oturduğu sıraya Hadis-i Şerif yazılı bir pankart astı. Özkes’in “Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa mutlaka cezalandırırım” yazılı pankartı Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’dan uyarı aldı. Özkes, Bahçekapılı’nın uyarısından bir müddet sonra pankartı indirdi. 

image

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 4 eski bakan ile ilgili yapılan Yüce Divan oylaması öncesi ilginç anlarlar  yaşandı. 

image


AK Partililerin "Hoşgeldin Torinolu" notuna ilerleyen dakikalarda Hakan Şükür'den cevap geldi. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada konu ile ilgili Şükür, "Çok güldüm; Troll vekiller 'Hoş geldin Torinolu' yazmışlar. 'Hoşbulduk hırsız seviciler' desem yeri" ifadelerini kullandı. 

 

K Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Meclis'teki dört eski bakan için yapılan tarihi oylama için Twitter üzerinden çok çarpıcı bir yorum yaptı.

 Şamil Tayyar Twitter hesabından, bir televizyon programına katılacağını belirterek "içimizdeki ihanet şebekesini konuşacağız" şeklinde bir ifade kullandı. 

Bu sözler ilk açıklanan oylamada Zafer Çağlayan çıkan 242 kabul ve 264 ret oyuna tepki olarak algılandı. 

Ali Özgündüz (CHP İstanbul Milletvekili): Saati inkar eden yok. Zaten Bakan da inkar etmiyor; ‘Ben bu saati aldım, Rıza’ya da ödedim.’ Nasıl ödedim, bir otelin kağıdıyla. Bu belge komisyon raporunda da var. Bizim arkadaşlarımız en azından bu belgenin incelenmesini istediler, bu yazı ne zaman yazıldı, bu kimin el yazısı. Bu bile yapılmadı. Amiyane tabirle, argo tabirle, affedersiniz ama yerseniz! Komisyon yemiş ama siz yer misiniz bilmem.  

Faruk Bal (MHP Konya Milletvekili)Millet görmeyecek de yukarıda Cenab-ı Zülcelal de mi görmeyecek? Dinen bunlar günahtır, ahlaken ayıptır, kanunen suçtur. Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.

AK PARTİ’DE 48 FİRE

Genel Kurul’da ilk oylama eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Milletvekili Zafer Çağlayan hakkında yapıldı. Oylama sonucunda çıkan tabloya göre, 37 AK Partili, iktidarın görüşünden farklı tavır sergiledi. Bunlardan 26 AK Partili “Yüce Divan’a sevk”, 11’i ise çekimser ve boş oy kullanarak ikna olmadıklarını gösterdi. 
İlk oylama 1.5 saat sürdü. 517 milletvekilinin katıldığı gizli oylamada, 242 oy Yüce Divan’a gönderme yönünde çıkarken, 264 ret, 7 çekimser, 1 boş, 3 geçersiz oy kullanıldı. Eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmeleri için en az 276 kabul oyu gerekiyordu. Sonuç açıklanınca CHP’liler AK Partilileri  alkışlarla protesto etti. Muammer Güler hakkındaki oylamaya da 513 milletvekili katıldı. Yüce Divan için 241 kabul oyu kullanılırken, 258 ret, 6 çekimser, 4 boş, 4 geçersiz oy kullanıldı. İkinci oylamada katılım sayısı ve kabul-ret rakamları düştü, ancak bunlar genel sonucu değiştirmedi. AK Parti’nin firesi Güler’in oylamasında artarak 44’e ulaştı. Egemen Bağış hakkındaki oylamada ise 517 milletvekilinden 255’i ret oyu kullandı. 245 milletvekili Yüce Divan yönünde oy verirken, 7 çekimser, 6 boş, 4 geçersiz oy kullanıldı. Böylece Bağış’ta AK Parti’nin firesi 48’e çıktı. Sonuç açıklanınca Bağış, “Hayırlı olsun. Biz her şeye hazırız” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR