Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP DAR GELİRLİLER İÇİN PROJELER ÜRETİYOR
CHP DAR GELİRLİLER İÇİN PROJELER ÜRETİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 7 Haziran seçim stratejisini "Vaatlerimizi ekonomik alanda yoğunlaştıracağız" diye özetledi.
3 Mart 2015, 10:07

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 7 Haziran seçim stratejisini "Vaatlerimizi ekonomik alanda yoğunlaştıracağız" diye özetledi.

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de partinin öngördüğü ekonomi politikasının ana hatlarını Hürriyet'le paylaştı.

CHP ekonomi programının özünün "vatandaşın hayatını kolaylaştırmak" olduğunu kaydeden Böke, bunun için uzun ve kısa vadeli çözümler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

CHP'nin vatandaşı rahatlatacak kısa vadeli çözümleri arasında dar gelirli vatandaşlara kredi kartı borcu kolaylığı getirilmesi de var, CHP'nin daha önce açıkladığı, ancak seçim öncesinde geliştirdiği aile sigortası da.

"KREDİ KARTI PROJESİ DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN"

CHP'nin ekonomi programının "ekonomik ve sosyal politikalarını birleştirmeyi" hedeflediğine dikkat çeken Böke, kredi kartı borçlarının silinmesi projesinin de "dar gelirli aileler için düşünüldüğünü" söyledi. Ancak ayrıntı vermedi. 
CHP kaynaklarına göre, parti yönetiminin üzerinde düşündüğü diğer kısa vadeli önlemler arasında aile sigortası projesinin revize edilmesi ile emeklilere dini bayramlarda verilecek iki ikramiye de yer alıyor.

UZUN VADELİ ÇÖZÜM: VATANDAŞA VE TEKNOLOJİYE YATIRIM

Böke'ye göre, CHP'nin uzun vadeli çözümleri içinde ise ekonomide makro dengelerin tutturulması, cari açığın düşürülmesi bulunuyor.

"Türkiye'de şu anda kötü yönetimden kaynaklanan bir sıkıntı var. Bu kötü yönetim çözüldüğünde, gelirlerde de kendiliğinden bir düzelme görülecek" diyen Böke, kötü yönetime örnek olarak ise son dönemde merkez bankası odaklı faiz tartışmasını gösterdi.

Böke şöyle konuştu;

"Şu anda Türkiye ekonomisinin makro sorunlarının başında cari açık bulunuyor. Cari açığın giderilmesi için iki yöntem var. Birincisi, daha çok mal satmak için, fiyatını ucuzlatmak. Bunun için de Türk Lirası'nın değerini düşürmek. İkinci yöntem ise dışarı sattığınız malların katma değerini arttırmak. Bunun için de insanlara ve teknolojiye yatırım yapmak. 12 yıllık AKP iktidarı, birinci yolu tercih ediyor. Kısa vadeli, palyatif çözümlerle sorunları çözmeye çalışıyor. Bu da, vatandaşın gelir kaybına yol açıyor. Bizim felsefemiz günü kurtarmak, palyatif çözümler üretmek değil; yapısal çözümler bulmak, bunun için de öncelikle insana yatırım yapmak." Zeynep Gürcanlı


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR