Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP BARAJI AŞIYOR
HDP BARAJI AŞIYOR
Dindar Kürt seçmenden HDP’ye kayan oyları gören AKP'nin, ‘algı operasyon timi’ni devreye soktuğu; son bir ayda HDP adaylarının itibarını, “Dinsiz, Komünist, Ermeni, Sünnetsiz” söylemiyle zedelemeye çalışacakları belirtildi
30 Nisan 2015, 10:13

 

Son anket sonuçlarına göre HDP’nin barajı geçtiğini gören AKP, muhalefet için oluşturulan “algı operasyonu birliğine”, bu partinin oyunu barajın altına çekme görevi verdi.

Birim de, dindar Kürt seçmeni hedef alan bir algı operasyonu kampanyası hazırladı. Son bir ay içinde uygulamaya konulacak kampanya ile HDP’nin ve HDP’li adayların, “dinsiz, “komünist”, “ermeni”, “sünnetsiz” gibi iddialarla vatandaşın gözündeki itibarı zedelenecek. Bu yöntemle bölgedeki dindar Kürt seçmenin oylarının HDP’ye gitmesi engellenecek.

400’DEN 276’YA…

Seçimlerde 400 vekil kazanma planı ile yola çıkan 
AKP, anket sonuçları üzerine tek başına hükümet kurmak için gerekli olan 276 milletvekiline razı oldu. Hatta,HDP’nin barajı aşması durumunda bu sayının da riske girdiğini gören AKP,seçimlere son bir ay kala strateji değiştirdi. Yeni strateji ise HDP’nin tamamen barajın altına çekilmesi üzerine kuruldu. HDP’nin hedef alınmasında Saray’a veAKP’ye son olarak sunulan anketlerde HDP’nin oy oranının yüzde 10 ile yüzde 10.5 arasında çıkması etkili oldu. Bunun üzerine HDP’nin oylarının aşağıya çekilmesi konusunda algı operasyonu birimine talimat verildi. Aralarında devlet görevlileri ile reklamcıların da yer aldığı operasyon birliği ise HDP’nin oylarını aşağıya çekecek bir dizi öneri içeren kampanya hazırladı.

ÜÇ AYAKLI KAMPANYA


HDP oylarının aşağıya çekilmesini içeren kampanya üç ayaktan oluşuyor.

İlk ayak, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların 
HDP’ye yönelik eleştirilerinin dozunu arttırmasından oluşuyor.

Kampanyanın ikinci ayağı ise, 
HDP’nin ve HDP’li adayların, “dinsiz”, “komünist”, “Ermeni” ve “sünnetsiz” gibi sıfatlarla itibarlarının zedelenmesini içeriyor. Bu kapsamda adayların geçmişleri ile ilgili araştırma yapıldı. Söz konusu adaylarla ilgili haberler hükümete yakın medya kuruluşlarında önümüzdeki günlerde yayınlanmaya başlanacak.

Üçüncü aşamada ise bölgedeki kanaat önderleri, 
AKP’li yöneticiler ve devlet görevlileri aracılığı ile HDP’ye oy verilmemesi konusunda mesajlar verilecek. Bazı cemaatlerle temasa geçilerek, “HDP’ye dindar seçmenin oy vermesi” engellenecek. Yine kanaat önderlerinin, HDP’ye oy verilmemesi konusundaki mesajları, bölgede yayılacak. Dindar kürt seçmene yönelik ev ziyaretleri de arttırılacak.

SEÇMEN SON ON GÜN İLE VURULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rol aldığı Çanakkale şehitlerine yönelik reklam filminin vatandaşlar üzerinde etkili olduğu tespit edildi. Buna benzer filmler de hazırlandı. Din, bayrak ve vatan temalarının işlendiği filmler, son 10 içinde televizyonlara gönderilecek. Böylece, kararsız seçmenin de 
AKP’de kalması sağlanacak.

CHP ve MHP masaları çalışmayı bıraktı

Öte yandan, 
AKP’nin muhalefet partileri için oluşturduğu algı operasyonu birliği,CHP, MHP ve BBP’ye yönelik çalışmalarını büyük ölçüde askıya aldı. Seçimlere kısa süre kala tüm enerjinin HDP üzerinde yoğunlaştırılması kararlaştırıldı. İl bazında anket çalışması yapıldı. Bu sonuçlara göre, riskli görülen illerde yoğun çaba harcanacak. Ancak genel itibarıyla son bir ay içinde HDPendeksli kampanya yürütülecek. Yolsuzlukların gündeme gelmemesi yoğun çaba harcanacak.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR