Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SANDIK KURULU BAŞKANINDAN SKANDAL İLAN
SANDIK KURULU BAŞKANINDAN SKANDAL İLAN
2 milyon 850 bin seçmenin bulunduğu yurtdışında 8 Mayıs’ta başlayan ve 31 Mayıs’a kadar sürecek olan oy verme işlemlerinde skandallar bitmiyor.
25 Mayıs 2015, 08:07

 

2 milyon 850 bin seçmenin bulunduğu yurtdışında 8 Mayıs’ta başlayan ve 31 Mayıs’a kadar sürecek olan oy verme işlemlerinde skandallar bitmiyor.

İsviçre’nin Bern Büyükelçiliği, gazete ilanıyla AKP vaatlerini anlattı. Almanya’nın Hannover kentinde, sandık kurulu başkanı “unutkan olduğu” gerekçesiyle bir kişinin yakınıyla birlikte oy kabinine girmesine izin verdi.

Skandal zinciri Bern Büyükelçiliği’nin oyların ve seçim malzemelerinin saklandığı odanın “yedek anahtarının” yaptırılmasının ortaya çıkmasıyla başlamıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın iki imamı başkaları adına oy kullanırken yakalanmıştı.

Cumhuriyet’in gündeme getirdiği anahtar krizi, Dışişleri Bakanlığı’nın 54 ülkeye gönderdiği “yedek anahtar bulundurmayın” genelgesiyle çözülmüştü.Aynı elçilik daha sonra gazeteye ilan vererek AKP projelerini anlattı. “Davutoğlu’nun açıkladığı hizmet maliyetlerinin düşürülmesi ve yeni hizmetlerin ihdas edilmesine ilişkin duyuru” başlığıyla yayımlanan ilanda AKP’nin “Dövizli askerlik daha kolay”, “Doğuma ve eğitime destek”, “Seçilme hakkı” gibi seçim vaatlerine yer verildi.

Ailecek oy kabinine!

Almanya’nın Hannover kentinde de engelli olmamasına karşın bir kişiye, “unutkan olduğu” gerekçesiyle sandık kurulu başkanının kararıyla bir yakınıyla birlikte oy kullanmasına izin verildi. CHP’nin yurtdışı örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, buna itirazların dikkate alınmadığını ve tutanak defterine işlenmediğini söyledi. Bingöl, düzeltme için bir kez daha dilekçe verdiklerini, ancak sandık başkanı ve memur üye tarafından işleme alınmadığını söyledi. Bingöl, YSK’nin kendi genelgesini tanımayıp yırtan sandık kurulu başkanının yurtdışı ilçe seçim kurdulu başkanlığı tarafından Ankara Cumnhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet edildiğini söyledi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR