Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP BARAJI GEÇECEKTİR
HDP BARAJI GEÇECEKTİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün TBMM'deki makamında Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Kati Piri ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.
28 Mayıs 2015, 08:44

 

 Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Kati Piri seçimlerle ilgili CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu'nun Piri'nin endişelerini sorması üzerine şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:
“Cumhurbaşkanı’nın seçim propagandası yapması engellenemiyor. Kampanyalarda, din siyasete alet ediliyor. İktidar partisi, emniyet müdürlerinden valilere hatta muhtarlara kadar bütün bürokrasiyi kullanarak vatandaşlara, ‘AKP’ye oy verin’ çağrısı yaptırıyor. Özel kanallardan geçtik ama TRT gibi bütün vatandaşların vergisiyle yayın yapan kuruluşlarda bile muhalefet partilerinin bir dakika bile ekrana çıkarılmıyor. Seçimlerden sorumlu yargı kuruluşu olan YSK, Cumhurbaşkanı’na korkudan tarafsız ol diyemiyor. Korkuyorlar. Cumhurbaşkanı’nın propagandasının engellenmesi için YSK’ya yapılan başvurular reddedildi, şimdi Anayasa Mahkemesi’ne gidildi, ancak bir türlü yasaya ve anayasaya aykırı yürütülen bu propaganda süreci engellenemiyor. Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde seçim güvenliği olmaz. Eşit olmayan bir yarış yürüyor.”
Piri’nin, “HDP’nin Adana ve Mersin binalarına yapılan bombalı saldırılar nedeniyle endişeliyiz. HDP barajı geçemezse, şiddet olayları yaşanacak diye korkuyoruz” sözleri üzerine ise Kılıçdaroğlu’nun, “HDP, barajı geçecektir” dediği öğrenildi. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR