Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BATAKLIK SÖYLEMİMİZ DOĞRULANDI
BATAKLIK SÖYLEMİMİZ DOĞRULANDI
İçine kapanmış, geleceği sağlıklı düşünmeyen, demokrasi konusunda öngörüleri gelişmemiş bir yapıyla karşı karşıyayız
26 Temmuz 2015, 07:31

 

IŞİD’e yönelik hava operasyonlarına ilişkin Cilvegözü, Reyhanlı, Niğde, Musul ve Suruç olaylarını anımsatarak “Gecikmiş bir operasyondur. Bu kadar ağır bedeller ödedikten sonra mı akılları başlarına geldi” değerlendirmesini yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye bu kadar ağır bedel ödemek zorunda mıydı? O beylerin çocukları mı hayatlarını kaybettiler” tepkisini gösterdi.

Kılıçdaroğlu, IŞİD saldırısı sonrasında yapılan operasyonlar için “hükümetin kendilerini bilgilendirip bilgilendirmediği”, “koalisyon ve erken seçim olasılıkları” ve “TBMM’yi terörle ilgili olağanüstü toplantıya çağırmaları” konularında Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’le birlikte sorularımızı yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun mesajları şöyle:

HİÇBİR BİLGİ VERİLMEDİ

Sağlıklı işleyen bir demokraside bu tür olaylar olduğunda ve hükümet hele geçici bir hükümet karar aldığında muhalefeti bilgilendirmesi lazım. Ama bu bilgilendirme yapılmadı.

AKILLARI BAŞLARINA GELDİ

İkinci sıkıntı da şu; IŞİD’e karşı mücadele veriyorlar, neden sonra veriyorlar o mücadeleyi? Cilvegözü oldu, Reyhanlı, Niğde oldu, 49 vatandaşımız Musul’da rehin alındı, en son Suruç oldu, şimdi akıllarına geliyor. Gecikmiş bir operasyondur. Bu kadar ağır bedeller ödedikten sonra mı akılları başlarına geldi?

FATURASI AĞIR

(Artan terör olayları koalisyon olasılığını artırdı mı? Sorusu üzerine) Koalisyon olur, olmaz bunu bilmem. Sonuçta bu bir pazarlıktır. Farklı iki siyasi parti bir araya gelecek ve ülkeyi yönetecek. Bu gerçekleşir ya da gerçekleşmez o ayrı bir şey. Gecikilen her günün Türkiye’ye faturası daha da ağırlaşacak. Bu gerçeği de Türkiye’yi düşünen her aydın her vatandaş biliyor zaten.

SEÇİM İHTİMALİ

(Koalisyon mu seçim mi daha yakın? Sorusuna) Ben seçim ihtimalini daha yüksek görüyorum. Cumhurbaşkanı bir erken seçim istiyor. AKP’nin kendi içinde de erken seçim isteyenler var.

'BATAKLIK SÖYLEMİMİZ DOĞRULANDI'

Kurulacak bir koalisyon hükümetinin Türkiye’nin sağlıklı bir dış politikaya kavuşması açısından çok önemli olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bu gerçek AKP tarafından da bilinmeli. Bu tablo bizim dış politika söylemlerimizin doğru olduğunu gösterdi. Umarım Orta Doğu bataklığını Türkiye’yi yönetenler de görmüşlerdir.

‘HEYECANLI GENÇLER’Dİ

(IŞİD’e karşı alınan önlemlerin yeterli olup olmadığı sorusu üzerine): IŞİD’in Türkiye’de hücrelerinin olduğunu herkes biliyordu. Terör örgütü olarak tanımlanan bir örgüte Türkiye’de bu kadar büyük özgürlük alanını niçin yarattılar? Sormamız gereken soru bu. IŞİD terör örgütü için ‘heyecanlı gençler’ diyen kimdi? ’’

'İNŞALLAH KAÇAK SARAYA ÇAĞIRMAZ'

CHP liderine görüşmenin sonunda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümeti kuramaması durumunda sıranın kendisine geleceği ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini “kaçak saray” olarak niteledikleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet edeceği tartışmalarını da anımsattık. Saray’a davet konusunda “İnşallah kaçak saraya davet etmez” diyen Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu kuramazsa, bu sürede MHP’den de olumlu bir sinyal alamazsanız zaten sonuçsuz bir görev almayacak mısınız” sorusuna “tabi tabi” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, esprili bir şekilde “Zaten böyle bir tabloda görevi almaya meraklı da olmazsınız” dememiz üzerine de gülümseyerek, “Yok efendim, ne meraklı olacağım” diye yanıt verdi.

Fırat Kozuk


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR