Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİZ YOLUMUZU SENİN GİBİ BULMAYIZ
BİZ YOLUMUZU SENİN GİBİ BULMAYIZ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaos oluşturarak iktidarını korumaya çalıştığını söyledi.
24 Ağustos 2015, 08:14

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaos oluşturarak iktidarını korumaya çalıştığını söyledi.

“Akan kanın, terörün sorumlusu odur.”

 Kılıçdaroğlu, “CHP seçim hükümetine üye vermeyecek ancak bazı milletvekillerinin bakanlık önerisini kabul edeceği belirtiliyor.” sorusu üzerine “CHP'de o kadar karaktersiz insan yoktur.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin koalisyon sürecindeki tutumunu değerlendirmek ve erken seçime ilişkin yol haritasını belirlemek üzere Parti Meclisi'ni (PM) topladı. Toplantı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, artan şiddet olayları ve kendisine hükümet kurma yetkisi verilmemesini değerlendirdi. Türkiye'nin öncelikle toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu belirten CHP lideri, iktidarı şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, Saray'a ve AKP iktidarına ağır ifadelerle yüklendi. Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, “CHP seçim hükümetine üye vermeyeceğini açıkladı ancak bazı milletvekillerinin ‘bakanlık' önerisini kabul edeceği belirtiliyor. Bu konudaki görüşünüz nedir?” sorusuna, “CHP'de o kadar karaktersiz insan yoktur.” karşılığını verdi. Özetle şunları söyledi:

SEN NEDEN O MUTLULUKTAN KAÇTIN!: “Şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapıyorlar. Akan kandan beslenen siyasetçiler var. Ülkenin cumhurbaşkanı, şehit cenazesini siyasi malzeme olarak kullanıyor. Elinde mikrofon, şehit annesi ağlıyor, ‘ne mutlu size, çocuğunuz şehit oldu' diyor. Sen niye o mutluluktan kaçtın? Çocuklarını neden askere göndermedin? Oturmuş edebiyat yapıyorsun. Kandan bekleniyorsun.”

13 YILDIR BU ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR?: “7 Haziran'da seçim oldu, 8'inde Türkiye demokrasiye uyandı. Şimdi kaosla kendi iktidarlarını korumaya çalışıyorlar. Akan kanın sorumlusu kaçak sarayında oturuyor. Akan kanın, terörün sorumlusu odur. Kaçacak yeri yoktur. Yazık günahtır bu ülkenin insanlarına. Bu tabloyu Türkiye'ye musallat eden kim? 13 yıldır ülkeyi bunlar yönetiyor. Suçlayacakları hiç kimse yok.”

ŞEHİT OLMAK İSTİYORSAN 20 KORUMAYLA GEZME: “Biri (Taner Yıldız) dedi ki ‘benim arzum şehit olmaktır.' Ülkenin insanıyla ancak bu kadar dalga geçilir. Bunu söyleyen bakan, 20 korumayla, altında kurşun geçirmez arabayla geziyor. Şehit olmak istiyorsan, koltuğu, arabayı, korumaları bırak! Yandaşının maden ocağına git, çalış. Orda nasıl şehit olunur görürsün!”

BİLİNÇLİ KAOS OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR: “Kocatepe'de babası, ‘Neden bir araya gelmiyor, hükümet kurmuyorsunuz?' dedi. Bu şehit babasına sesleniyorum: Sevgili kardeşim, ben elimden geleni yaptım, Allah şahittir. Ama onlar el vermediler. Kaosu tercih ettiler. Çünkü onların derdi senin çocuğun ya da huzurun değil; kendi koltukları. Bu ülke bu noktaya bilinçli olarak getirildi. Kaos ortamı yaratıp, ‘bakın bizi seçmediniz ülke bu hale geldi…' mesajı vermek istiyorlar.”

‘OY VERMEZSENİZ, DAHA DA PERİŞAN EDERİZ' DİYORLAR:“Dolar yükseliyor, ekonomi bakanı çıkmış ‘bizim kaygımız yok' diyor. Sizin zaten kaygınız olamaz. Dolar hesabınız var! Siz dolar arttıkça köşeyi dönüyorsunuz. ‘Başkan seçseydiniz bu kaos olmazdı' diyorlar. Önümüzdeki seçimler bir dayatma seçimidir. ‘Senin iradene güvenmiyorum. Tekrar bana oy vereceksin. Vermezsen seni daha da perişan ederim...' diyorlar. Geldiğimiz nokta budur.”

SİVİL BİR DARBEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ: “Ülkede şu anda hukuk yok, demokrasi askıya alınmış, anayasa çalışmıyor. Bir sivil darbe ile karşı karşıyayız. Teamüller hiç çalışmıyor. ‘Beştepe'nin yolunu bulamayana görev vermem.' diyor. Senin yolunu bulduğun gibi biz yolumuzu bulamayız! Paraları nasıl sıfırladığını çok iyi biliyoruz. Biz senin gibi ahlak yoksunu değiliz, kul hakkı yemek bizim kitabımızda yoktur.”

KOALİSYONU KURSAYDIK, EMEKLİLER BU BAYRAM İKRAMİYE ALACAKTI: “Eğer bir koalisyon olsaydı, önümüzdeki bayramda emekliler ikramiye alacaktı. Asgari ücret bin 500, mazot 1,5 TL olacaktı. Taşeron denen belaya son verilecekti. Türkiye Ortadoğu bataklığından çıkacaktı. İçerde ve dışarda saygın bir Türkiye olacaktı. Bu ülkede bir başbakan var, o koltukta oturuyor ama etkisiz eleman. Boynunda davuluyla geziyor, tokmak başka yerlerde.”

MHP HER ŞEYE ‘HAYIR' DEDİ, AKP'YE MORAL SAĞLADI: “Biz 14 temel ilke belirledik. ‘İlkeleri uyuşanlar bir araya gelsin, koalisyon kursun.' dedik. ‘Yüzde 60'lık blok bir hükümet kursun.' dedik. Bu çağrımıza MHP, bütün çağrılara olduğu gibi ‘hayır' dedi. Her şeye ‘hayır' diyen bir siyasi parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak? ‘Evet' dediği hiçbir şey yok. ‘İnsanımız huzurlu bir yaşam sürdürsün.' dedik. ‘Hayır' dedi. AKP'ye olağanüstü bir moral avantajı sağladı. AKP buna güvenerek, ‘Uyuşamıyorsunuz, bana mahkumsunuz.' dedi.”

İMAM HATİPLERİ ALEYHİMİZE KULLANACAKLARDI, FARK ETTİK: “32 gün süren görüşme yaptık. Son gün görüşmede ‘iki derin görüş ayrılığı var' dediler; dış politika ve eğitim. Seçim meydanlarına çıkıp ‘CHP imam hatipleri kapatacaktı, bu nedenle koalisyon yapmadık' diyecekti. Niye kapatalım, hangi gerekçeyle? Aleyhimize kullanılmak istenen şeyi hemen fark ettik.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR