Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVRUPALI MÜSLÜMANLARIN HAYATI ZORLAŞTI
AVRUPALI MÜSLÜMANLARIN HAYATI ZORLAŞTI
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam kimliği olan dindar, Müslüman siyasetçilerin her ülkede terör olaylarına karşı daha güçlü durmaları halinde terörün İslam'la anılmasının önüne geçilebileceğini söyledi.
20 Kasım 2015, 13:46

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam kimliği olan dindar, Müslüman siyasetçilerin her ülkede terör olaylarına karşı daha güçlü durmaları halinde terörün İslam'la anılmasının önüne geçilebileceğini söyledi.

Gül, "Tabi ki şimdi Avrupa'da Müslümanların hayatı çok zorlaştı. Onun için bunu İslam kelimesini kullanarak yaptığını iddia edenler en büyük aslında zulmü Avrupa'da yaşayan Müslümanlara yapıyor." dedi.

Abdullah Gül, cuman namazını Ayazağa'da bulunan Evyap Camii'nde kıldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gül, son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi.

Basın mensuplarının Paris'te yaşanan terör saldırılarını hatırlatması üzerine Gül, "Şiddetli bir terörle karşı karşıyayız. Bugün hutbede hoca gayet güzel ifade etti. Herşeyden önce hiçbir tereddüt bırakmadan bu terör eylemlerini, faaliyetlerini telin etmek, lanetlemek gerekiyor. Terörün hiçbir gerekçesi olamaz. Ne dini, ne vatanı, ne milliyeti. Bugün burda yarın başka biryerde olur. Bir ay önce Ankara'da birsürü masum insanı öldürenler geçen hafta da Paris'te yaptılar. Şimdi yeni gelen haberlere göre dünyanın başka bir yerinde yine büyük bir terör olayı sözkonusu. Onun için çok dayanışma içinde olmak gerekir, taviz göstermemek gerekir. Ama sadece teröristlerle mücadele kalıcı bir yol değil, terörü üreten ortamları yok etmek gerekir. Ona fırsat vermemek gerekir. Onun için de bu büyük bir dünya meselesi. Küresel, global bir mesele. Herkesin çok yakın işbirliği içerisinde olması gerekiyor. Şimdi benim teröristim daha az tehlikeli seninki daha çok tehlikeli gibi davranmışlara girilirse sonunda herkes bundan acı çekiyor." dedi.

'TERÖR OLAYLARININ EN ÜZÜCÜ YANI BATILILARIN BUNLARI İSLAM'LA BAĞDAŞTIRIYOR OLMASI'

Terör olaylarını gerçekleştirenlerin bakıldığında İslam'la, Müslümanlıkla alakalarının olmadığını belirten Abdullah Gül, "Bizler için bunun en üzücü yanı bunun İslam'la malesef batı dünyasından bağdaştırılıyor olması da tabiki çok üzüyor. Aslına bakarsanız bu insanların İslam'ın aslıyla Müslümanlıkla bir alakası yok. Bu tamamen farklı bir olay terör olayı. Onun için dini tamamen bu işten uzak tutmak gerekir. Batılılar da hata yapıp İslam'la terörü hiç bir arada kullanmaması gerekir. Sonunda kendi başlarına daha büyük bir bela alırlar bu tip şeylerle. Ama Müslümanların da hem din alimlerinin hem siyasetçilerin herkesin özellikle Müslüman İslam kimliği olan heryerdeki dindar Müslüman siyasetçiler, devlet adamları hangi ülkede olursa olsun çok daha güçlü bir şekilde bu terör olaylarına karşı dururlarsa bunun dine İslam'a bulaştırılmaması o kadar önlenmiş olur. Çok üzücü tabi dünyanın hiçbir yeri güvenli değil." diye konuştu.

'ASLINDA İSLAM AVRUPA'NIN DA DİNİ'

İslam adına terör olaylarını gerçekleştirenlerin, aslında Avrupa'da yaşayan Müslümanların hayatını cehenneme çevirdiğini belirten Abdullah Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi ki şimdi Avrupa'da Müslümanların hayatı çok zorlaştı. Onun için bunu İslam kelimesini kullanarak yaptığını iddia edenler en büyük aslında zulmü Avrupa'da yaşayan Müslümanlara yapıyor. Artık vatanı orası olan orada doğan, orada büyüyen milyonlarca Müslüman var. Fransa'da, Almanya'da, İngiltere'de Avrupa'nın heryerinde. Aslında İslam aynı zamanda Avrupa'nın da dini. Dolayısıyla orada azınlıkta olan Müslüman nüfusun hayatını cehenneme çeviriyorlar. Bunun farkında olmayacak kadar cahil gözleri dönmüş, cinnet geçirmiş insanlar bunlar."

(CİHAN


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR