Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK VATANDAŞI SCHENGEN BARAJINI AŞACAK MI ?
TÜRK VATANDAŞI SCHENGEN BARAJINI AŞACAK MI ?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının ekim ayından itibaren Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilmesinin, tüm alanlarda Türk ve AB vatandaşları arasındaki etkileşimin hızla artmasını sağlayacağını belirtti
25 Ocak 2016, 21:15

 

 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının ekim ayından itibaren Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilmesinin, tüm alanlarda Türk ve AB vatandaşları arasındaki etkileşimin hızla artmasını sağlayacağını belirterek, "Böylelikle kamuoyundaki ön yargıların aşılmasına yönelik büyük bir adım atılmış ve üyelik sürecinin önündeki bir engelin aşılması gerçekleşmiş olacak” dedi.
 
Çavuşoğlu, Ankara Palas’ta düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Siyasi Diyalog Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde dünyadaki gelişmelerin iki taraf arasında işbirliğinin önemini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. 

Bakan Çavuşoğlu, toplantıda müzakere sürecinin yanı sıra güncel ve bölgesel konuları ele aldıklarını vurguladı.     

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:     

"Bugün karşı karşıya kaldığımız sınamalar Türkiye ile AB arasında daha düzenli ve eşgüdümlü bir işbirliği sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Suriyekrizinin bölge ülkeleri ve AB için yarattığı sorunların üstesinden ancak birlikte gelebiliriz. Terörle mücadelede etkin işbirliği dayanışma olmadan başarı sağlamamız mümkün olabilir mi?  Düzensiz göçün yarattığı dalgalanmaları ancak birlikte çözebiliriz. Enerji güvenliği hem Türkiye ve hem de AB için aynı düzeyde önem arz eden bir başka konu.  Türkiye ve AB’nin tüm bu meseleleri daha somut şekilde çözebilmesi için bugün kapsamlı ve faydalı bir görüş alışverişi gerçekleştirdik. Ortak gündemimizde önemli bir yere sahip olan göç eylem planının her iki tarafça uygulaması konusunu da ele aldık. Türkiye bu yöndeki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor."     


AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn (en solda). Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır (en sağda) 

Ekim ayından itibaren Türk vatandaşlarının Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilmesi için her iki tarafın da sonuç odaklı bir anlayış içinde sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Tüm alanlarda vatandaşlarımızın ve AB vatandaşları arasındaki etkileşimin hızla artmasını sağlayacak. Böylelikle kamuoyundaki ön yargıların aşılmasına yönelik büyük bir adım atmış ve üyelik sürecinin önündeki bir engelin aşılması gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.     

Çavuşoğlu, bir gazetecinin, 3 milyar euronun Türkiye'ye ne zaman geleceğine yönelik sorusu üzerine, bu konunun AB’nin iç konusu olduğunu ancak gecikilen her günün sığınmacıların alacağı yardımı da geciktireceğini vurguladı.

"3 MİLYAR EURONUN VERİLECEĞİNE EMİNİM"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini ise Türkiye ile AB arasında son dönemde tartışma konusu olan Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların desteklenmesi için AB'nin 3 milyar euroluk yardımına ilişkin olarak "AB'nin bu yardımı makul bir süre içerisinde tahsis edeceğinden eminim" dedi.  

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR