Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'DE 2.5 MİLYON SURİYELİ VAR
TÜRKİYE'DE 2.5 MİLYON SURİYELİ VAR
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Komisyon Başkanı AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in başkanlığında toplandı.
28 Ocak 2016, 12:27

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Komisyon Başkanı AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in başkanlığında toplandı.

Toplantı öncesinde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Yalçın Akdoğan’ın korumalarının salona girmesine CHP’li ve HDP’li komisyon üyeleri tepki gösterdi. Bu durum üzerine Komisyon Başkanı Bilgiç, bu konuda gerekli uyarıları dün de yaptığını fakat koruma görevlerinin salona girmekte ısrar ettiğini belirtti. Komisyon Başkanı Bilgiç, Akdoğan ve Türkeş’ten diğer bakanlar kurulu üyelerine de koruma görevlerini salona sokmamaları konusunda uyarı yapmasını istedi.

Komisyon toplantısında ilk olarak Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bütçeleri hakkında bir sunum yaptı.image

Afetlerde ihtiyaç duyulan çadır stoklarının artırıldığını belirten Akdoğan, 110 bin çadır stokuna ulaştıklarını belirtti. Türkiye’yi afetselliğine göre 15 bölgeye ayırdıklarını belirten Akdoğan, “Toplam 27 lojistik merkez kurma çalışmasına başladık. Bu kapsamda depo kurulumuna başladık” dedi.

Kamplarda ve geçici barınma merkezlerinde yaklaşık 270 bin Suriyeli bulunduğunu kaydeden Akdoğan, “Bunun dışında 25 geçici barınma merkezinin dışında yaklaşık 2 milyon 300 bin civarında Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde Suriyeli kardeşlerimiz var. Toplamda bugünden itibaren biometrik kayıt sistemine giren, 2 milyon 541 bin Suriyeli Türkiye’de bulunmaktadır. Bunların her türlü meselesiyle, özellikle geçici barınma merkezlerinde kalanların tüm sorunlarıyla, diğerlerinin de önemli meseleleri ile eğitim, sağlık bu konularda elimizden gelen çaba gösterilmektedir” dedi.

'56 BİN 750 TÜRKMEN TÜRKİYE’DE'

Türkiye’ye Suriye ve Irak’tan gelen Türkmenler olduğunu belirten Akdoğan, “Buradaki kardeşlerimizi de AFAD koordinasyonunda misafir ediyoruz. 9 bin 416’sı Bayırbucak’tan gelen toplamda 56 bin 750 Türkmen Türkiye’de bulunuyor. Suriye’de gelen Türkmenlerin tamamı 21 bin 6 kişidir. Buna ek olarak 9 bin 391 Iraklı Türkmen de AFAD barınma merkezlerinde bulunuyor” diye konuştu.

AFAD’IN BÜTÇESİ 1 MİLYAR LİRA, GEÇTİĞİMİZ YIL 3,2 MİLYAR HARCADI

Başbakan Akdoğan’ın yaptığı sunuma göre, TİKA’nın 2015 yılında 141 milyon 49 bin olan bütçesi 2016 yılında 179 milyon 610 bin liraya çıkarıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına 2016 yılında 247 milyon 691 bin lira bütçe ayrıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına 2015 yılında 993 milyon 414 milyon bütçe ayrılırken, AFAD’ın yıl içinde yapılan ilaveler ile 3 milyar 257 milyon 700 bin lira harcama yaptığını belirtilirken, 2016 yılı için AFAD’a 1 milyar 52 milyon 242 bin lira ayrıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ise 2016 yılı bütçesinden toplam 484 milyon 238 bin lira ödenek öngörüldü.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR