Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP DOKUNULMAZLIK İÇİN TEPKİLİ
HDP DOKUNULMAZLIK İÇİN TEPKİLİ
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "dokunulmazlık darbesi"nin kendileri için meşruiyeti olmadığını belirterek, seferberlik havasında mücadele çağrısında bulundu.
20 Mayıs 2016, 14:59
 
 
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Saray darbesiyle "dokunulmazlıkların kaldırılması" teklifinin kabul edilmesine ilişkin toplantı yapacakları bilgisini verdi. Bilgen, "Grupta değerlendirilecek. Hafta sonu da MYK var; orada ele alacağız" dedi. 
 
Kararın kendileri için meşruiyetinin olmadığını ifade eden Bilgen, "Bizim açımızdan meşruiyeti olmayan bir tablodur. Toplumsal muhalefetin daha güçlü, daha etkili biçimde -Ankara'daki çıplak gerçeği de görerek- bundan sonra iradesini ortaya koyması gerekir. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
 
ANF'yekonuşan Ayhan Bilgen Gelişmenin, oylamada ikiye bölünen CHP içinde de bir tartışma yaratacağını vurguladı.
 
'TEK YER PARLAMENTO DEĞİL'
 
Bilgen, şunları kaydetti: "Bu fotoğraf tahammülsüzlüğü gösteriyor. AKP, CHP, MHP için siyaset üzerinden çözüm bulma arayışlarının bir anlam ifade etmediğini gösteriyor. Kendileri için ifade, örgütlenme özgürlüğü ve siyasal yollarla çözümün zorlanmasının bir karşılığı olmadığını gördük. Ama demokratik siyaseti güçlendirecek tek yer parlamento değildir." HDP Sözcüsü Bilgen, Kürdistan ve Türkiye toplumunu da "seferberlik havasında mücadeleye" çağırdı.
 
PERVİN BULDAN: DİZ ÇÖKMEDİK SİZE DERT OLSUN!
 
HDP'den bir yanıt da İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'dan geldi. Buldan, Twitter hesabıhndan idam sehpasında "Diz çökmedik size dert olsun" diyen Dersim İsyanı önderlerinden Seyit Rıza'nın sözüyle HDP'lilerin toplu fotoğrafını paylaştı.
 
İDRİS BALUKEN: CHP DARBEYE 'EVET' DEDİ 
 
HDP'li İdris Baluken ise karar sonrası yaptığı açıklamada CHP' darbeye evet dediğini ifade etti. Baluken, "Seni Başkan Yaptıracağız" mesajı verdi. Hayırlı olsun...
 
HDP Ankara İl Örgütü, 'Vekile dokunma' başlığıyla bu akşam saat 18:00'da Yüksel Caddesi'nde buluşmak için çağrı yaptı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR