Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİZ LOZAN ONLAR SEVR DİYOR
BİZ LOZAN ONLAR SEVR DİYOR
Cumhurbaşkanı'nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere cumhuriyetin kurucu kadrolarını hedef alan bu sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu dün twitter’dan yaptığı açıklama ile tepki gösterdi
30 Eylül 2016, 14:28

 

Erdoğan'ın Lozan anlaşmasına ilişkin açıklamasına CHP lideriden bir tepki daha geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Lozan, Türkiye'nin tapu senedi. Biz Lozan'ı savunuyoruz onlar Sevr'i savunuyorlar. Sizin anladığınız Yenikapı ruhu bu ise biz buna karşıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ak Saray’da muhtarlara hitap ederken Lozan Barış Antlaşması’nı gündeme getirdi ve “Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Birileri Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Zafer bu mu” diye sordu.

Cumhurbaşkanı'nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere cumhuriyetin kurucu kadrolarını hedef alan bu sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu dün twitter’dan yaptığı açıklama ile tepki göstermiş ve “O dönemdeki düşman ülkelerin devlet başkanları bile, bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan’ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir” demişti. Kılıçdaroğlu bugün eleştirilerinin dozunu artırdı. CHP lideri “Lozan, Türkiye’nin tapu senedi. Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyorlar. Sizin anladığınız Yenikapı ruhu bu ise biz buna karşıyız” dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Swissotel’de yabancı basın mensuplarıyla biraraya geldi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  yabancı basın mensuplarıyla güzel bir sohbet yaptığını söyleyerek, “Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu, güçlü bir ülke olduğunu darbelere karşı ortak tavır sergilediğimizi bütün ayrıntıları olabildiğince anlattım” dedi.

Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan ile ilgili açıklamasını sorması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Lozan niye gündeme gelir? bu kadar işsizlik varken, insanlar can derdindeyken, Türkiye’nin 81 vilayetinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken niye gündeme gelir. Lozan Türkiye’nin tapu senedidir. Biz Lozan’ı savunuyoruz, onlar Sevr’i savunuyor. Biz Ankara’yı savunuyoruz, onlar İstanbul’u , biz cumhuriyeti savunuyoruz, onlar hilafeti.Biz vatandaşı savunuyoruz, onlar kul olmayı savunuyor. Ne demek bu? O koltuğa Cumhuriyet sayesinde, Lozan sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. Kim oluyorsun sen? Nasıl böyle konuşabiliyorsun.?Ne hakkın var. Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur.Cumhurbaşkanıysan,  Otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap. Tarihini bilmiyorsan tarihçiyi çağır konuş. Böyle bir konuşma olamaz. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan ülkesine ihanet edemez, ülkesini satamaz. Dün ‘Lozan bu ülkenin tapu senedidir.’diyeceksin. Bugün ‘ülkeyi satmaktır’ diyeceksin. Ne demek bu .Nasıl bir cumhurbaşkanı, nasıl bir anlayış? Şimdi yine diyecekler ‘Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu’ eğer böyleyse biz bu ruha karşıyız. Ülkemizi seviyoruz. Tarihimizi seviyoruz. Gurur duyuyoruz. Biz kendi tarihimize ihanet etmedik. Etmeyeceğiz” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR