Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DARBE GECESİ HANGİ BAKAN HAVADAYDI ?
DARBE GECESİ HANGİ BAKAN HAVADAYDI ?
CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere Meclis'te kurulan komisyonun üyesi Dr. Aytun Çıray, darbe girişimi gecesi bir bakanın telefonunu kapattığı ve durum netleşinceye kadar Gürcistan semalarında turladığı iddialarının üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti.
23 Ekim 2016, 16:48

 

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere Meclis'te kurulan komisyonun üyesi Dr. Aytun Çıray, darbe girişimi gecesi bir bakanın telefonunu kapattığı ve durum netleşinceye kadar Gürcistan semalarında turladığı iddialarının üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek "Siyasilerin uçuş kayıtlarının açıklanması bu konudaki kuşkuların giderilmesi için yeterlidir!.." diye konuştu.

CHP'li Çıray'ın bir idğer iddiası da Fethullah Gülen'in özel avukatlığını üstlendiğini söylenen tutuklu avukat Mehmet Rasim Kuseyri'yle ilgili. "Kuseyri'nin, aynı zamanda Yargıtay imamı olduğu iddia ediliyor" ifadesini kullanan Çıray, "Bu avukat,Sadullah Ergin'in Adalet Bakanı olduğu dönemde devletin en önemli ve yüksek meblâğlı davalarına bakmış! 17/25 Aralık'taki yargı operasyonlarında da bu kişiler var… O süreçte bu ikilinin en yakınlarında bulunan isim kim biliyor musunuz? Adalet Bakanı'nın yardımcısı Veysi Kaynak… Aynı Veysi Kaynak şimdi Başbakan Yardımcısı ve bu sıfatıyla MGK üyesi!" dedi. 

Uğur Dündar'ın Sözcü gazetesinin bugünkü (23 Ekim 2016)nsühasında yayımlanan 'Aytun Çıray’dan Halk Arenası’nda şoke edici açıklamalar!..' başlıklı yazısı şöyle: 

Eskişehir'in Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın daveti üzerine, bu haftaki Halk Arenası'nı tarihi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdik. Coşkulu bir topluluğun izlediği konuşmacılarımız; CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini araştırmak üzere Meclis'te kurulan komisyonun üyesi Dr. Aytun Çıray, Kardak Krizi kahramanlarından, FETÖ kumpası mağduru Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ve Halkın Avukatı Murat Ergün, tarihi açıklamalarda bulundular…

*  *  *

Özellikle Aytun Çıray, komisyonda yaşanan önemli diyalogları anlatırken, gazete ve televizyonlarda manşet olacak haberleri kamuoyuyla ilk kez paylaştı.

Böylece toplum, komisyondan bir şey çıkmaz diyenlerin haklı çıkmayacağını görmüş oldu!

Çıray'a göre; Araştırma Komisyonu'nun Emekli Genelkurmay Başkanlarından Hilmi Özkök ile olan görüşmesinde açığa çıkan gerçekler çok önemli.

Zira Özkök, 2004 yılı MGK toplantısına, komuta kademesi olarak Cemaat konusunu getirdiklerini ve “Örgüt uzun yıllarda gelişir ama bir gecede fikir değiştirip harekete geçer” diyerek iktidarı uyardıklarını ilk kez açıklamış bulunuyor.

Dr. Çıray “Özkök'ün, 2004'ten bu yana hükümetlerin MGK'nın tavsiye kararı hakkında hiçbir tedbir almadığını söyleyerek topu AKP'ye atmış olması, çok dikkat çekici” diyor.

*  *  *

Komisyon'da yaşanan ilginç anekdotlardan bir diğeri de “Adil Öksüz” hakkında İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın söyledikleri!

Bildiğiniz gibi Adil Öksüz, FETÖ'cülerin darbe girişimi gecesi halkımızı bombalayan uçakların kalktığı Akıncı Hava Üssü'nde ele geçirilen ve FETÖ'nün “ordu imamı” diye bilinen kişi...

Ama Öksüz yakalandıktan sonra her nasılsa sırra kadem basmıştı.

Komisyondaki görüşmede Aytun Çıray bu kişinin nerede olduğunu sorunca Efkan Ala'dan ilginç bir cevap geliyor: “O şahsı serbest bırakanlar hakimler. Bu nedenle soruyu Adalet Bakanı'na sorun!..”

*  *  *

Çıray, kamuoyunda çok konuşulan, kalkışma gecesi bir bakanın telefonunu kapattığı ve durum netleşinceye kadar Gürcistan semalarında turladığı iddialarının üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek şunları söylüyor:

“Siyasilerin uçuş kayıtlarının açıklanması bu konudaki kuşkuların giderilmesi için yeterlidir!..”

*  *  *

Gelelim gecenin en bomba iddiasına.

Aytun Çıray, programın ilerleyen dakikalarında Avukat Mehmet Rasim Kuseyri'den önemle söz ederek şu iddiaları dile getirdi:

“Fetullah Gülen'in özel avukatlığını üstlendiği söylenen ve halen cezaevinde bulunan Kuseyri'nin, aynı zamanda Yargıtay imamı olduğu iddia ediliyor. Aramalar sırasında Kuseyri'den FETÖ'cülerin kimlik kartı niteliğindeki ByLock dökümanları da elde edilmiş.

Ayrıca bu avukat, Sadullah Ergin'in Adalet Bakanı olduğu dönemde devletin en önemli ve yüksek meblâğlı davalarına bakmış!

17/25 Aralık'taki yargı operasyonlarında da bu kişiler var… O süreçte bu ikilinin en yakınlarında bulunan isim kim biliyor musunuz? Adalet Bakanı'nın yardımcısı Veysi Kaynak… Aynı Veysi Kaynak şimdi Başbakan Yardımcısı ve bu sıfatıyla MGK üyesi!

Böyle şey olur mu? Masumiyet karinesine saygı duyarak söylüyorum; Bakan Kaynak, soruşturmaların selameti için derhal çekilmeli…”

*  *  *

Çıray gündeme bomba gibi düşen çarpıcı iddialarla dopdolu sözlerini şöyle tamamlıyor:

“AKP cenahında şu anda en ciddi FETÖ mücadelesini Sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Sayın Soylu'nun yaptığını görüyorum…”

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR