Güzel ülkemiz için yazıyoruz - HDP OLMADAN DEMOKRASİ ASLA OLMAZ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/30943/hdp-olmadan-demokrasi-asla-olmaz

 

HDP OLMADAN DEMOKRASİ ASLA OLMAZ
HDP OLMADAN DEMOKRASİ ASLA OLMAZ
Edirne F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevlerinde bulunan tutukluların bayramını kutladı. Demirtaş mesajında "El ele vererek, özlemini duyduğumuz adaleti, özgürlüğü, eşitliği ve barışı sağlayalım" dedi.
1 Eylül 2017, 23:05
 
Cezaevindeki Selahattin Demirtaş’tan bayram mesajı
 
Yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kurban Bayramı mesajı gönderdi. Demirtaş mesajında, "Birçoğumuz tutuklu olsak bile, HDP bu ülkenin siyasi geleceğini belirleyecek bir partidir" ifadelerine yer verdi.
 
Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Kurban Bayramı mesajı partisi tarafından paylaşıldı. 
 
Demirtaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:
 
"Tüm İslam Alemi'nin ve elbette IŞİD ve benzeri yapıların barbarlığı karşısından yurtlarını, topraklarını savunan, haysiyet mücadelesini altın harflerle tarihe yazanların bayramını yürekten kutluyorum. İkinci bayramı da sizlerden fiziken uzakta karşılıyorum.
 
Bu süre boyunca HDP'nin ve bileşenlerinin halkla olan gönül bağını kesmeye; her türlü kanunu, Anayasa'yı, uluslararası sözleşmeyi ve siyasi ahlakı ayaklar altına alarak HDP'yi tasfiye etmeye çalıştılar. İki bayram geçti, ama bu uygulamalar amacına ulaşamadı ve yirmi iki bayram da geçse asla ulaşamayacak. 
 
Halkımız şundan emin olmalıdır: Birçoğumuz tutuklu olsak bile, HDP bu ülkenin siyasi geleceğini belirleyecek bir partidir. Bizler olmadan Türkiye'nin demokratik geleceğini kurmak mümkün değildir. Bizleri cezaevinde rehin alarak siyaseten tasfiye edeceklerini zannedenler, yanıldıklarını görecekler.
 
Bizler demokratik birliği, eşit ve özgür birlikte yaşamı, demokratik siyaseti savunmaktan vazgeçmediğimiz sürece, HDP'nin başarısı demokrasinin ve barışın başarısı olacaktır."