Güzel ülkemiz için yazıyoruz - SEZGİN TANRIKULU'NA SORUŞTURMA Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/30998/sezgin-tanrikuluna-sorusturma

 

SEZGİN TANRIKULU'NA SORUŞTURMA
SEZGİN TANRIKULU'NA SORUŞTURMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, silahlı insansız hava araçlarıyla ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.
8 Eylül 2017, 20:14

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, silahlı insansız hava araçlarıyla ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Sezgin Tanrıkulu, doğu ve güneydoğu illerinde JİTEM’in yerini SİHA’ların aldığını söylemişti. Milli Savunma Bakanlığı ise sivillerin zarar gördüğü iddiasını yalanlamış, SİHA’ları eleştirenlerin ‘başarılı terör operasyonlarını gölgelemek istediğini’ öne sürmüştü.

CHP'li Tanrıkulu hakkında, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin insansız silahlı hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:"SİHA'lar teröristleri vuruyor ve silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz çok daha güçlü hale gelmek suretiyle terörizmle, teröristlerle, terör örgütleriyle bu mücadelesini sürdürecektir ve bunu CHP'nin temsilcileri, vesaireleri durduramaz. Ben beklerdim ki CHP'nin genel başkanı çıksın 'Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın, teröristlerden yana mısın yoksa bu ülkenin güvenlik güçlerinden yana mısın? Bugüne kadar bu kadar bizim güvenlik gücümüz şehit oldu, bu kadar sivilimiz bizim şehit oldu, bunların sesi çıktı mı? Çıkmadı. Biz şimdi silahlı İHA'larımızı yaptık, tabii terör örgütü artık kaçacak delik arıyor. Böyle bir dönemin içinde de bu beyler, ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizi tanıyoruz zaten. Siz bunların cenazelerine katılır, onlarla beraber hareket eder, onların gittikleri yerlerde beraber olur, bütün bunlardan sizi tanıyoruz. Tek farkınız var siz CHP'siniz, onlar HDP. Farkınız bu ama sizin yerlilik, millilik diye bir özelliğiniz yok ve hangi merciye müracaat ederlerse etsinler, biz bu attığımız adımların sonuna kadar doğru olduğuna ve bu kararlılıkla terörle mücadeleyi de terör örgütünden bir kişi dahi kalmayıncaya kadar sürdüreceğiz ve bu alanda da savunma sanayimizi geliştiriyoruz ve bu konuyla ilgili de her türlü biz silahlanmamızı da gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Yeter ki bunları yerli ve milli olarak üretebilir hale gelelim. Çok daha rahat bu mücadeleyi içeride ve dışarıda sürdürelim.