Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KILIÇDAROĞLU DANIŞTAY BAŞKANINA YÜKLENDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31018/kilicdaroglu-danistay-baskanina-yuklendi

 

KILIÇDAROĞLU DANIŞTAY BAŞKANINA YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DANIŞTAY BAŞKANINA YÜKLENDİ
CHP lideri, Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı için ‘sözde’ ifadesini kullanan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ü, “Danıştay’a da gölge düşürüyor.
11 Eylül 2017, 10:53
 
CHP lideri, Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı için ‘sözde’ ifadesini kullanan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ü, “Danıştay’a da gölge düşürüyor. Çünkü Danıştay’ı temsil ediyor" şeklinde eleştirdi ve gelecek günlerde bu konuda adım atacaklarını söyledi.
 
CHP lideri, Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı için ‘sözde' ifadesini kullanan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ü eleştirirken, “Danıştay'a da gölge düşürüyor. Çünkü Danıştay'ı temsil ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir adım atacağız” dedi. Milliyet Gazetesi Yazarı Serpil Çevikcan, CHP'nin 94. kuruluş yıldönümü nedeniyle önceki akşam Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen resepsiyonda konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını bugünbkü köşesine taşıdı.
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun yazıda aktarılan ifadeleri:
 
“Normalde yargıçlar konuşmazlar. Yargıçlar kararlarıyla konuşurlar. Çünkü konuşmaları ihsas-ı rey demektir. Görüşlerini önceden açıklamazlar. Dünyanın bütün saygın yargıçları da bu kurala uyarlar. Bu kurala uymayanlar kendi iradelerini iktidara ipotek ederler. Onlar talimatı iktidardan aldıkları için iktidara her ortamda hoş görünmek isterler. İktidarın taleplerini yerine getirdikleri zaman makamlarında yükseldiklerini sanırlar.
 
image
 
Danıştay Başkanı'nın böyle bir pozisyonda olması beni çok üzmüştür.
 
Danıştay gibi önemli bir mahkemenin başkanı siyasette açıkça taraf olduğunu ifade etmiştir. Bu onun yargıç olma kimliğini ortadan kaldırmıştır. Biz artık onu siyasette taraf olarak görüyoruz. İktidar partisinin Danıştay'daki sözcüsü olarak görüyoruz. Bunu yaratan kendisi. Kendi saygınlığını dinamitleyen kendisi. İşin garip tarafı sadece kendi saygınlığına gölge düşünmüyor, Danıştay'a da gölge düşürüyor. Çünkü Danıştay'ı temsil ediyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir adım atacağız.”
 
 
YASAL ADIM ATACAĞIZ
Kılıçdaroğlu, nasıl bir adım atılacağı sorusuna ise “Onu şimdi söylemeyeyim, yasal bir adım atacağız” yanıtını vermekle yetindi.
 
ZÜHRÜ ARSLAN YORUMU
Kılıçdaroğlu'na, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın, 30 Ağustos tebrigatı sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kafa selamı verirken görüntülendiği fotoğraf da soruldu. CHP lideri, Arslan'ın, “Kadraj oyunu” sözleriyle tepki gösterdiği fotoğrafı şöyle yorumladı: “Ben o görüntüyü izledim. Başkanın, o görüntülerde uzun süreli eğilmesi söz konusu değil. Baktığınız zaman o gerçeği görüyorsunuz. O nedenle AYM Başkanını radikal bir dille eleştirmek haksızlık olur.”
 
NELER YAŞANMIŞTI?
Yargıtay'ın Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'nda konuştuğum Güngör, CHP'nin “Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı” için “Şimdi sözde Adalet Yürüyüşü, sözde Adalet Kurultayı... Kim için adalet, neyin adaletini arıyorsunuz? Yargıyı da töhmet altında bırakıyorsunuz. Biz adalet terazisini çok hassas tutuyoruz. Siz bu söylem ve davranışlarla yargıya güveni zedelerseniz, bundan bütün toplum zarar görür” ifadelerini kullanmıştı.