Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MİT MENSUPLARI MECLİS GÜNDEMİNDE Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31082/mit-mensuplari-meclis-gundeminde

 

MİT MENSUPLARI MECLİS GÜNDEMİNDE
MİT MENSUPLARI MECLİS GÜNDEMİNDE
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı önergede PKK tarafından Süleymaniye’de kaçıırldığı iddia edilen MİT mensuplarını olduğu iddialarını gündeme getirdi.
21 Eylül 2017, 07:46

 

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, PKK tarafından Süleymaniye’de kaçırıldığı iddia edilen MİT mensuplarını Meclis gündemine taşıdı.

Çam, KYB Ankara ofisinin kapatılmasının bu iddialarla ilgisini sordu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı önergede PKK tarafından Süleymaniye’de kaçıırldığı iddia edilen MİT mensuplarını olduğu iddialarını gündeme getirdi. Çam’ın kaçırılma iddiaları ile ilgili yanıt istediği sorular şöyle oldu:– Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan üst düzey yöneticilerin Süleymaniye’de terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiaları doğru mudur?– Bu yöneticiler halen hayatta mıdır? Bağlantı kurulabilmiş, bilgi alınabilmiş midir? 

– Bu yöneticiler hangi amaçla bölgeye gönderilmişlerdir? – Çeşitli kaynaklarca iddia edildiği üzere bu yöneticiler PKK’nın üst düzey yetkililerine suikast düzenlemek amacıyla mı bölgeye gönderilmişlerdir?– Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililer aracılığıyla çeşitli kereler temas kurulmasına rağmen henüz bir sonuç alınamamış olması iddiaların doğruluğunu mu göstermektedir?

KYB ANKARA BÜROSU NEDEN KAPATILDI?

CHP’li Çam, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Ankara ofisinin kapatılmasıyla ilgili kararla bu iddiaların bağına da soru önergesinde yer verdi. Çam, “KYB ile temasa geçildiği, yöneticilerin iadesinin istendiği, ancak sonuç alınamaması nedeniyle KYB’nin Ankara’da bulunan ofisinin kapatıldığı ve KYB Ankara temsilcisinin geri gönderildiği iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

image

MİT BU İDDİALARIN ARDINDAN MI CUMHURBAŞKANINA BAĞLANDI?

MİT Müsteşarlığı son çıkarılan KHK ile Cumhurbaşkanına bağlanmıştı. CHP’li Çam bu iddiaların karara etkisi olup olmadığını da sorarken, “Teşkilatın Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının ardından yaşanan bu gelişmeler ve ortaya atılan iddialar, teşkilatın yapılanmasında ve politikasında değişikliğe mi işaret etmektedir? Bu iddialar MİT’in Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının gerekçesini mi oluşturmaktadır?” diye dedi.

MİT OPERASYONU KYB’YE HABER VERİLEREK Mİ YAPILDI?

Söz konusu olayla ilgili Cumhurbaşkanından bugüne kadar bir açıklama gelmediğine dikkat çeken Çam, olay sonrası Ankara’da neler yaşandığına dair iddiaları da değerlendirdi. Çam şunları söyledi, “MİT personellerinin kaçırıldığı iddialarının ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile temasa geçildiği, MİT personellerinin iadesinin istendiği, ancak sonuç alınamaması nedeniyle KYB’nin Ankara’da bulunan ofisinin kapatıldığı ve KYB Ankara temsilcisinin geri gönderildiği iddia ediliyor.

Neden sınır dışı edildiğine dair tek bir satır açıklama yok.

Kamuoyu olayı dış basında çıkan haberlerden, sosyal medyadan ve daha da vahimi terör örgütünün açıklamalarından öğreniyor. MİT, PKK’ya karşı bir operasyon düzenleyecekse bunun mutlak gizlilik içinde yapılması gerekmez mi? KYB’ye haber vererek yapıldıysa bu tam bir skandaldır. Yok KYB’nin haberi olmadıysa bu başarısızlığı başkalarına fatura etmenin, onları suçlamanın anlamı nedir? Bu haber bayramdan önceydi ve bayramı bize zehir etti, terör örgütü ise çifte bayram yapmakta, sosyal medyada dolanan açıklamaları ile açıktan Türkiye ile alay etmektedir.

MİT KİŞİSEL İHTİRASLAR İÇİN OYUNCAK DEĞİL

’Çam açıklamasının son bölümünde ise Erdoğan’a ‘halka hesap ver’ çağrısı yaparak, “Bu devlet, bu ülke senin kendi saltanatın, kişisel ihtirasların için kullanacağın bir oyuncak değildir. 7 Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan Hakan Fidan, çıkartılan 694 sayılı kararname ile AKP Genel Başkanı Erdoğan’a bağlanmıştır. Patagonya ve Afrika ülkelerindeki kabilelerde bile görünmeyen bir devlet işleyişiyle MİT, AKP genel başkanına bağlanmıştır. Yazık!” dedi. CHP olarak terörle mücadeleye bugüne kadar tereddütsüz destek verdiklerini belirten Çam, “Ancak terörle mücadeleyi birilerinin kişisel ihtirası ve siyasi ikbali için kullandırmaya izin vermeyiz” dedi.