Güzel ülkemiz için yazıyoruz - DENİZ BAYKAL TEDAVİ ALTINA ALINDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31292/deniz-baykal-tedavi-altina-alindi

 

DENİZ BAYKAL TEDAVİ ALTINA ALINDI
DENİZ BAYKAL TEDAVİ ALTINA ALINDI
Fransa'daki temaslarının ardından yurda dönüşünde, gece yarısı ateşi yükselen 79 yaşındaki Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kaynak: Baykal'ın sağlık durumu hakkında flaş açıklama
16 Ekim 2017, 12:35
 
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Damar tıkanıklığın açılması nedeniyle Baykal'a anjiyo da yapıldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 
CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bu sabah Ankara’daki evinde rahatsızlandı.
 
Fransa'daki temaslarının ardından yurda dönüşünde, gece yarısı ateşi yükselen 79 yaşındaki Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde tedaviye alındı.
 
'İYİ HABERLERİ BEKLİYORUZ'
 
CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, yaptığı açıklamada, 'Baykal önce özel bir hastaneye ardından İbni Sina Hastanesi’ne sevk edildi. Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz' dedi. 
 
79 yaşındaki Baykal, yüksek ateş şikayetiyle yakınları tarafından önce özel bir hastaneye ardından da  İbn-i Sina Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan Baykal’a üst solunum yolları enfeksiyonu teşhisi konuldu ve yoğun bakım servisine alındı. Damarının birinde pıhtı teşhis edilen Baykal’a anjiyo yapıldığı da öğrenildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal’ın damarındaki pıhtılaşmanın stentle açıldığını, durumunun da iyiye gittiğini söyledi.
 
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.
 
Baykal'ın yoğun bakımda sağlık durumunun izlenmeye devam ettiğini ifade eden İbiş, "Bilinci açık, konuşabiliyor. Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı. Elindeki de iyileşme sürecinde. 48 saat yoğun bakımda kalacak" dedi.
 
Olayın gelişimiyle ilgili de bilgi veren İbiş, "Deniz Bey sabah saat 05:00 gibi öksürükle uyanıyor ve danışmanını arıyor. 06:30'da özel hastaneye sevk ediliyor. Oradan da acil müdahale için hastanemize naklediliyor. 08:00'de anjiyo için alınmış oluyor. Beyine giden ana damardaki pıhtıya müdahale edildi. Bu işlem başarılı geçti ve beyine kan akımı normale döndü" ifadelerini kullandı.
 
image
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı tedavi Gördüğü Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde ziyaret ederek sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.
 
OĞLU VE KIZI HASTANEYE KOŞTU
 
CHP'li eski vekil Ercenk, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiği Baykal'ın, önce özel bir hastaneye götürüldüğünü ardından İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Oğlu Ataç Baykal'ın hemen hastaneye gittiğini belirten Ercenk, Antalya'da oturan kızı Aslı Baykal'ın da haberi alır almaz Ankara'ya, babasının yanına gittiğini söyledi. Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın ise Antalya'daki evinden durumu takip ettiğini belirten Ercenk, "Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi. CHP Antalya Milletvekili Baykal, Fransa'dan dönüşünde gece yarısı ateşi yükselmesinin ardından, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.