Güzel ülkemiz için yazıyoruz - NİĞDE'DE GİTTİ SIRA HANGİ BAŞKANDA ? Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31317/nigdede-gitti-sira-hangi-baskanda-

 

NİĞDE'DE GİTTİ SIRA HANGİ BAŞKANDA ?
NİĞDE'DE GİTTİ SIRA HANGİ BAŞKANDA ?
Ak Parti'de belediye başkanları istifaya zorlanıyor,bazıları direnmeye çalışsa da '' istifa et '' emri etkisini göstermeye devam ediyor.Bu kez Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan baskılara dayanamadı ve istifa etti
18 Ekim 2017, 09:42
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa etmesinin ardından peşpeşe gelen belediye başkanları istifalarına Niğde Belediye başkanı da eklendi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifa ettirilecek başkanlar arasında ismi geçen Faruk Akdoğan, bugün basın toplantısı düzenledi. Niğde Belediye Başkanlığı’nda ikinci dönemi olan Faruk Akdoğan, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Akdoğan,ikinci seçildiği dönemde % 39 olan oy oranını % 41 e çıkararak başarılı bir başkan olduğunu sandıkta tasdik ettrmişti.
 
            image
 
Niğde' nin Ak Partili Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti.
 
Faruk Akdoğan, istifa edeceği konuşulan on belediye başkanından biriydi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde aralarında Niğde'nin de bulunduğu bazı belediye başkanlarının görevi bırakmalırını istemişti. 
 
Bu gelişme üzerine gözler Erdoğan'ın işyaret ettiği diğer belediye başkanlarının tutumuna çevrilmişdi.
 
Niğde'de sevilen bir başkan olması dışında ,şehir için katkıları övülen başkanın neden istifaya zorlandığı ,siyasetin karanlık noktalarından bir unsur olarak akıllarda kalacak gibi.
 
İstifaya zorlanan Niğde belediye başkanı Faruk Akdoğan her kesimden takdir görüyordu.
 
3 çocuk babası olan Faruk Akdoğan, 1991-1998 yılları arası Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında Fazilet Partisi İl Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Refah Partisi’nden, 1999 yılında da Fazilet Partisi’nden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 2001 yılında AK Parti kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2002’de AK Parti Niğde İl Başkanı olarak görevlendirildi. 29 Mart 2009’deki yerel seçimlerde yüzde 39.9 oy oranıyla Niğde Belediye Başkanı seçildi. Akdoğan, 2014 seçimlerinde ise oy oranını yüzde 41.1’e yükselterek tekrar Başkan seçildi.
 
Şeffaf Gazete.com