Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İSTİFA DİZİSİNDE GÖZLER BALIKESİR'DE Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31389/istifa--dizisinde-gozler-balikesirde

 

İSTİFA DİZİSİNDE GÖZLER BALIKESİR'DE
İSTİFA  DİZİSİNDE GÖZLER BALIKESİR'DE
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile ilgili, " Melih Gökçek'in yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir Belediye Başkanı'ndan da aynı adımı bekliyoruz. Bunu yapmazsa, bunun sonuçları yine demokratik meşru zemininde konuşulur ve yeni kararlar verilir" dedi
27 Ekim 2017, 21:26
 
 
MKYK toplantısı sonrasında açıklama yapan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, istifası istenen belediye başkanları için “gelen de giden de bizim arkadaşımızdır” dedi.
 
Ünal, istifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur için ise “Balıkesir’den de aynı adımı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Büyük Kongre tarihini de açıklayan Ünal, ‘Kasım ayı son haftasında il kongrelerine başlayacağız. Büyük Kongre için olağan tarih olarak da 12 Eylül gibi görüyoruz ama bu tarihte bir değişiklik olabilir’ dedi.
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, “Kasım ayı son haftasında il kongrelerine başlayacağız ve Mart sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Büyük Kongre için olağan tarih olarak da 12 Eylül gibi görüyoruz ama bu tarihte bir değişiklik olabilir.”
 
AKP Sözcüsü Ünal, “Biz şunu biliriz ki mahkeme kadıya mülk değildir.
 
Hiçbir makam hiç kimsenin ebedi mülkü de değildir, üzerine tapulu hiç değildir. Hepimiz bir gün yerlerimizi, aynı görevleri çok daha büyük heyecanla, çok daha fazla enerjiyle, çok daha büyük vizyonla yerine getirecek birilerine bırakırız. AK Parti, meselelere bu şekilde bakar” dedi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun “AK Parti kaynıyor” sözleri için ise Ünal “Konuşmaları takip ediyorum, bu benim görevimin bir parçası. Genel kanaatim şudur. Kılıçdaroğlu iftirayı muhteşem bir şekilde yapıyor. Partisinden istfa edenlere baksın.” diye konuştu.
 
Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısı için “Bu, çok ucuz bir siyasi hamle. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde bir erken seçim yok. Bizim, milleti de bir seçim külfetine taşımak gibi bir niyetimiz yok. Bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, bizim gündemimizde bir erken seçim yok” dedi.
 
image
 
Mahir Ünal, istifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur için ise “Balıkesir’den de aynı adımı bekliyoruz” dedi.
 
Ünal, “istifa edilmezse yeni kararlar verilir, hukuki ve cezai denetim söz konusu değil” diye konuştu.