Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANKARA'DA GÖKÇEK DÖNEMİ BİTTİ
ANKARA'DA GÖKÇEK DÖNEMİ BİTTİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Cumhurbaşkanı tarafından istifam istendi. Cumhurbaşkanı'nın emrine uyarak belediye başkanlığı görevini bırakıyorum." diyerek 23 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.
28 Ekim 2017, 17:36

 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Melih Gökçek başkanlığında olağanüstü toplandı. Belediyenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Gökçek, 23,5 yılda yaptığı icraatlarla ilgili bir sunum ve veda konuşması yaptı.

Melih Gökçek'in konuşmasından bölümler.

İstanbul'da 4 bin 640 kişiye bir cami düşerken, Ankara'da bu bin kusura inmiştir. Artık Ankara'nın adı mabetsiz şehir değil, inanç şehridir. 

Gökçek istifa konuşmasının başınrda 23 yıldır Ankara’da gerçekleştirdiği icraatları anlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Dünyanın en başarılı belediyesi olduğunu’ savunan Gökçek “Bizden önce musluklardan çamur akıyordu…” dedi.

VEDA KONUŞMASININ ÇOĞUNU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ÖVMEYE AYIRDI

Değerli arkadaşlar, ben yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu hareket, milletimiz için sayısız fedakarlıklar yapmıştır. 

Türkiye duble yollarla, hızlı trenle, her kentte kurulan üniversiteye, metroya, denizi üstten ve alttan geçen tünellerle Recep Tayyip Erdoğan döneminde tanışmıştır. Yaşam standartını artıracak projelerin yanında, sayısız hizmet verilmiştir. İhtiyaç sahiplerine sahip çıkılmıştır. Ben yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK aprti milletimiz için sayısız fedakarlıklar yapmış Türkiye duble yollarla, her kentte havaalanıyla, tünellerle, modern stadlarla Recep Tayyip Erdoğan döneminde AK Parti ile tanışmıştır. Bu konuda liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkı inkar edilemez. Böyle bir siyasal iktidara biz de katkıda bulunmaya çalıştık.

Genel Başkanım ve liderim Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir.

Bazıları benim yoğun bir tepki koyacağımız düşünüp olayı kaşıdılar. Dikkat ederseniz çok tweet atan Gökçek cevap bile vermedi. Melih Gökçek'in sessizliğin nedeni beydi? Ben bir dava ahlakından geliyorum. Benim davamda nefse uymak yoktur. Şahsi çıkarlar için davaya zarar vermek yoktur. Emir demiri keser. Bizler bu umudu inşa ederken o gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün ise istifa ederek katkı sağlamam gerektiğini düşünüyor. Ben istifa etmezsen inandığımız umutlara haksızlık olur diye endişe ediyorum.

Başarısız olduğumuz düşündüğüm yorgun olduğum için değil sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum. Bana istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Recep Tayyip Erdoğan demek mazlumların sahipsiz kalmaması demektir. Ben Melih Gökçek olarak vebal altına giremem. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak Belediye Başkanlığını bırakıyorum. Bazıları soruşturmalardan korktu diyecek. Tek bir cezam elhamdülillah yoktur. Alnım aktır. Ben bir dava adamıyım. Benim duruşum 28 Şubat'ta da 15 temmuz FETÖ ihanetinde de Gezi olaylarında da hep aynı çizgide olmuştur.

Melih Gökçek’in istifasını açıkladığı toplantı sırasında salon dışında olaylar çıktı.

Daha önce "Melih Gökçek CHP'liler ile görüşüyor. İstifa etmeyebilir" diye haber yapan Akit TV muhabiri tartaklandı.Polemiğin başrolündeki Mehmet Özmen, bugünkü meclis toplantısını takip etmek için belediyeye gelince olaylar çıktı. Toplantı salonunun dışında bekleyen kalabalık bir grup, programı takip eden Akit TV Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen'e saldırdı. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR