Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ANKARA BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31494/ankara-belediye-baskani-belli-oldu

 

ANKARA BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU
ANKARA BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU
Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen AKP adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 136 oyun 104'ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
6 Kasım 2017, 13:17
 
Melih Gökçek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zorlaması ile istifa eden Melih Gökçek'ten boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen AKP adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 136 oyun 104'ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Parti Grubu’nun toplantısından sonra açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediyelerde başlatılan değişim ve dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Kaya, Melih Gökçek’in istifasının ardından, Ankara ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ve temayül yoklamasından çıkan tabloyu değerlendirdiklerini belirterek, "Sonuçta da Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın, AK Parti’nin adayı olmasına karar verdik. Sonucun hayırlı olmasını dilerim" dedi.
 
AK Parti tarafından Büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bu adaylığa beni layık gören, özellikle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere hepinize, partimizin yetkili kurullarına, il teşkilatımıza ve sizlere, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu göreve layık olmak üzere hep beraber çalışacağız. Bugüne kadar emeği geçen değerli başkanlara ve özellikle de Melih Başkan'a, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Onun tecrübelerinden istifade ederek, inşallah önümüzde daha güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. Sağolun, varolun."   
 
Melih Gökçek'in istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olacağı, Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle belirlendi. Seçim saat 14.00'te başladı. AKP adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yeni belediye başkanı seçildi. Tuna, 136 oyun 104'ünü aldı.
MUSTAFA TUNA KİMDİR? 
 
1957 yılında Şarkışla'ra doğan Tuna, 1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Mühendis unvanı aldı. 
 
Tuna'ya 1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından doçent unvanı verildi. 
 
İTÜ Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı olan Mustafa Tuna, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesi. 
 
2002 – 2007 yılları arasında Ankara Milletvekili olarak görev yapan Tuna, 29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanlığı'na seçildi.