Güzel ülkemiz için yazıyoruz - SELAHATTİN DEMİRTAŞ DURUŞMAYA GETİRİLMİYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31728/selahattin-demirtas-durusmaya-getirilmiyor

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ DURUŞMAYA GETİRİLMİYOR
SELAHATTİN DEMİRTAŞ DURUŞMAYA GETİRİLMİYOR
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın tutuklu olduğu davanın ilk duruşması, 7 Aralık'ta Ankara'da görülecek. Demirtaş’ın avukatı, bundan sonraki süreçte AİHM’in Mart ayına kadar vereceği kararı beklediklerini söyledi.
6 Aralık 2017, 09:48
 
Geçen yıl 4 Kasım'da tutuklanan ve 13 aydır henüz hakim karşısına çıkarılmayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılandığı ana davanın ilk duruşması, 7 Aralık'ta Ankara'da görülecek.
 
Bu duruşmaya da getirilmeyeceği açıklanan Demirtaş'ı savunmak üzere duruşmaya Türkiye'nin pek çok farklı kentinden 1000'üzeri avukatın katılması bekleniyor.
 
Davanın görülmesinden bir gün önce ise 6 Aralık'ta Anayasa Mahkemesi Demirtaş'ın tutukluluk ile ilgili itirazını görüşecek.
 
Basına konuşan Demirtaş'ın avukatlarından Mahsuni Karaman, "Beklentimiz Anayasa Mahkemesi'nin haksız olan tutuklama ve yargılamaya ilişkin hukuka uygun bir karar vermesi. Eğer bu olmazsa, AİHM’in tutuklama ile ilgili davamızda karar vermesini bekliyoruz" dedi.
 
SEGBİS krizi devam ediyor
 
Avukat Karaman, Demirtaş'ın Edirne'de tutuklu bulunduğu ana dava nedeniyle, son 1 yıldır tutuksuz yargılandığı bu davaların duruşmasına da getirilmediğini söylüyor.
Duruşmalara bizzat katılmak isteyen Demirtaş, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile savunma yapmayı kabul etmiyor. 
 
image
 
Mahkeme ise Demirtaş'ın katılma tavrına karşılık, güvenlik ve masraflar gibi gerekçelerle yargılandığı duruşmalara kendisinin getirilmesini talep etmiyor.
 
Yargılamada adeta bir kısır döngüyü andıran bu durum nedeniyle Demirtaş tutuklandığı günden bugüne kadar henüz hakim karşısına çıkabilmiş değil.
 
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında son 1 yılda 33 adet dava açıldı.
 
Demirtaş'ın tutukluluğuna gerekçe olan ve ilk duruşması 7 Aralık'ta Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ana dava, daha önce kendisi hakkında hazırlanan ve dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye gönderilen 31 fezlekenin toplamından oluşuyor. 501 sayfalık iddianamede HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) yöneticisi olmakla suçlanıyor. Davayı açan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTK'nin PKK güdümünde bir kuruluş olduğu iddiası ile Demirtaş'ın "örgüt yöneticiliği" suçundan cezalandırılmasını talep ediyor.
 
Şeffaf Gazete.com