Güzel ülkemiz için yazıyoruz - AKŞENER'DEN TARİHİ UYARI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/siyaset-haberleri/31789/aksenerden-tarihi-uyari

 

AKŞENER'DEN TARİHİ UYARI
AKŞENER'DEN TARİHİ UYARI
Meral Akşener,15 Temmuz darbe girişimi ve 'girişimin devamı niteliğindeki eylemlere' müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğu doğmayacağı hükmünün, "çok vahim sonuçları olacağı" uyarısında bulundu
24 Aralık 2017, 19:15
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Resmi Gazete'de bugün yayınlanan 2 yeni kanun hükmünde kararnamede (KHK), 15 Temmuz darbe girişimi ve 'girişimin devamı niteliğindeki eylemlere' müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğu doğmayacağı hükmünün, "çok vahim sonuçları olacağı" uyarısında bulundu.
 
696 sayılı KHK ile Olağanüstü hal uygulamalarının uygulanmasana ilişkin 8 Kasım 2016’da çıkarılan yasanın 37. maddesine ek yapıldı.
 
Bu maddeye bir ‘fıkra’ ekleyerek şöyle dendi: “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına, veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır.”image
 
SİVİLLER AYNI KAPSAMA ALINDI
 
Böylece darbe girişimi gecesi ve devamında lince kadar giden yasa dışı eylemlere katılanlara yargı dokunulmazlığı getirilmiş oldu.
 
MERAL AKŞENER: “ÇOK VAHİM SONUÇLARI OLABİLİR”
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bu hükme ilişkin son dakika uyarısı geldi. Akşener, yaptığı açıklamada, “Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur. Son derece kritik bir yasayı, iktidarın Meclis'te açık ara çoğunluğa sahip olmasına rağmen, parlamentodan kaçarak KHK ile yapmasının çok vahim sonuçları olabilir” uyarısında bulundu.