Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP KURULTAYI BAŞLADI
CHP KURULTAYI BAŞLADI
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor. Kurultayda bugün genel başkanlık seçimi gerçekleşecek.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce yan yana oturdu.Kurultayın teması "Adalet ve Cesaret " olarak belirlendi. AK Parti, CHP Kurultayı'na temsilci göndermeme kararı aldı.
3 Şubat 2018, 09:36
 
 
CHP'nin 'Adalet ve cesaret' temalı 36'ncı Olağan Kurultayı başladı. Kılıçdaroğlu: Hükümete açık çağrı yapıyorum; Suriye hükümeti ile derhal temasa geçiniz
 
CHP’nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36’ncı Olağan Kurultayı’na katılmak için partililer sabahın erken saatlerinde salonu doldurdu.
 
Yaklaşık 600 polisin görev aldığı kurultay alanında özel güvenlik görevlileri ve partililer de güvenlik amacıyla görev aldı.  Spor salonuna çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, salonun çevresinde bomba arama köpekleriyle arama yapıldı.  Partililere  Türk Bayrağı ve parti flamaları dağıtıldı. Salonda ‘Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz", "Yine yeniden cumhuriyet", "Tutuklu gazetecilere özgürlük", "Hak, hukuk, adalet için CHP" afişleri yer aldı. Tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının yanında yer alan “Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte” afişi de dikkat çekti.
 
Salonda Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları asıldı. Kurultayda bugün genel başkan, yarın ise 60 kişilik Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında  Genel Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Muharrem İnce, Ümit Kocasakal, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Alparslan Çabuk’un  aday olabilmesi için delegelerin yüzde 10 imzasını alması gerekiyor.Partililer İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde kurultayın başlamasını bekliyor.
 
CHP'de 36. kurultayda aday olacaklarını açıklayan iki isim Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu delegelerden aday olmak için yeterli imzayı  toplayamadıkları öğrenildi.
 
image
 
CHP Kurultayı başladı, AK Parti temsilci göndermedi 
 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu salona giriş yapınca partililer tarafından alkışlandı. Genel Başkan aday adayı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte tribünleri selamladı. Bir süre sonra alana gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte partilileri karanfil atarak selamladı. AK Parti'nin kurultaya temsilci göndermeme kararı aldığı bildirildi.
 
image
 
'EY KILIÇDAROĞLU' KLİBİ VE 'ADALET' FİLMİ GÖSTERİLDİ
 
Öte yandan sahnenin arkasında yer alan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "Ey Kılıçdaroğlu" ve "Dinle dinle" sözlerinin yer aldığı kısa klip sık sık gösterildi. Bu sırada partililerin yuhaladığı duyuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı adalet yürüşünün yer aldığı görüntülerden oluşan 'Adalet' filmi gösterildi.
 
KEMAL KILIÇDAROĞLU, KURULTAYDA SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda selamlama konuşması yaptı. Deniz Baykal ve Enis Berberoğlu'nun kurultaya katılamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Bunlardan birincisi Deniz Baykal. Tedavi görüyor ve şifalar diliyoruz. Bütün dualarımız Deniz Baykal için. Aramızda olmayan bir diğer milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Hiçbir somut gerekçe gösterilmeden talimat üzerine hapishanede  tutulmaktadır. Kurultayımızda bütün kurultay üyelerinin ve katılımcıların selamını sevgisini dostluğunu gönderiyorum. 
 
image
 
Enis Berberoğlu'nun tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan MİT TIR'ları ile ilgili bilgiyi Can Dündar'a verdi diye 25 yıla mahkum edildi.
 
Üst mahkeme bozdu ama Hala içerde. MİT tırları ile ilgili tutanağı tutan hakim savcı jandarma komutanı FETÖ'den şu anda hapisteler. Şu soruyu 80 milyonunu önünde yargı camiasına sormak istiyorum: Terör örgütlerinin tuttuğu tutanaklar bildiği bir sır onlar nasıl olurda devlet sırrı olur. CHP'ye gözdağı vermek için Enis Berberoğlu'nu tutuklatıp hapse atacaksınız. Biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyiz, çünkü biz Kuvay-ı Milliyeyiz."  
 
Öte yandan ortak imza ile aday gösterilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kurultayın Divan Başkanı oldu.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR